Barevný borůvkový cheesecake

Barevný borůvkový cheesecake
Příprava: 30 minut Počet porcí: 12

Dekadentní nepečený cheesecake s borůvkami a smetanovým sýrem se snadno připravuje a přitom je tak úžasně bohatý a krémový. Je to skvělý dezert na speciální příležitosti!

Co budete potřebovat

Na základ:

  • 6 kupovaných borůvkových muffinů
  • 1/3 šálku másla

Na náplň:

  • 1,5 kg sýra Philadelphia pokojové teploty
  • 1/2 šálku smetany na vaření
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 3 šálky moučkového cukru
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce vanilky
  • 500 g čerstvých borůvek plus navíc na ozdobu
  • gelové modré potravinářské barvivo (volitelně)
  • gelové fialové potravinářské barvivo (volitelně)

Postup

  • Dno dortové pružinové formy vyložte pečicím papírem.
  • Rozpusťte 1/3 šálku másla v mikrovlnné troubě a dejte stranou.
  • Do velké mísy rozdrobte borůvkové muffiny na strouhanku.
  • Rozdrobené muffiny přelijte máslem a prsty důkladně promíchejte.
  • Muffinovou drobenku natlačte na dno formy prsty nebo špachtlí. Trošku drobenky si schovejte na posypání.
  • Dejte do mrazáku.
  • Do mixovací nádoby stolního mixéru vložte změkčený sýr a míchejte ho při nízké rychlosti, dokud nebude hladký a krémový.
  • Oškrábejte stěny mixovací nádoby.
  • Přidejte smetanu na vaření ve třech samostatných přídavcích, mezi každým přídavkem promíchejte.
  • Přidejte smetanu ke šlehání ve třech samostatných přídavcích a mezi každým přídavkem promíchejte.
  • Vypněte mixér.
  • Přidejte vanilku a krystalový cukr a dobře promíchejte.
  • Poté přidejte moučkový cukr asi po 1/3 šálku najednou a mezi každým přídavkem promíchejte.
  • Oškrábejte stěny mísy a znovu míchejte, dokud není směs hladká a krémová.
  • Polovinu směsi nalijte do jiné misky a dejte do lednice.
  • 500 g borůvek opláchněte a proberte, abyste odstranili všechny stonky.
  • Poté do mixovací nádoby vložte borůvky a rozmixujte.
  • Pokud používáte potravinářské barvivo, přidejte 1/2 lžičky modrého barviva a promíchejte.
  • Přidejte 1/2 lžičky fialového barviva a promíchejte.
  • Barva by měla připomínat modrou barvu na fotografii viz níže.
  • Pokud chcete, aby byl jasnější, přidejte více barviva, dokud nezískáte barvu, která se vám líbí.
  • Směs nalijte do formy, uhlaďte a vložte zpět do mrazáku na 2 hodiny.
  • Když je modrá vrstva ztuhlá, vyjměte misku s bílým krémem z lednice a nalijte ji do formy na modrou vrstvu.
  • Rovnoměrně rozetřete a dort vložte zpět do mrazničky na alespoň 4 hodiny, nebo přes noc.
  • Když jste připraveni servírovat, odstraňte vnější část pružinové formy.
  • Dort ozdobte drobenkou, borůvkovou omáčkou nebo čerstvými borůvkami.
Cheesecake s borůvkami a smetanovým sýrem, za kterým jsou borůvkové muffiny.
www.upstateramblings.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.