Baskické fazole

Baskické fazole
Příprava: 30 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 hrnky barevných fazolí
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 nožičky pikantní klobásy
  • 1 velký rajčatový protlak
  • kečup
  • olej
  • sladká paprika
  • sůl.

Postup receptu

  1. Předem namočené fazole uvaříme s celou neloupanou cibulí skoro doměkka
  2. Na oleji zpěníme druhou nakrájenou cibuli a drobně nasekaný česnek, osmahneme a zaprášíme sladkou paprikou
  3. Na tenhle základ vložíme téměř uvařené fazole (cibuli vyjmeme), trošku podlijeme, vmícháme protlak, podusíme, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a dochutíme kečupem a solí
  4. Podáváme s chlebem
  5. Obměna: Rajský protlak můžeme nahradit rajčatovou šťávou nebo kečupem, můžeme přidat i na proužky nakrájené papriky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.