Kokosové mléko je v indické a thajské kuchyni, odkud většina receptů s batáty pochází, velmi oblíbené. Přidejte ho i do polévky!
Ingredience:
- 600 g batátů
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 šálky kokosového mléka
- 2 PL kari
- 1 PL olivového oleje
- 1/4 čajové lžičky kajenského pepře
- sůl
Postup:
- V hrnci zahřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, přibližně 5-7 minut.
- Přidejte prolisovaný česnek, sůl a promíchejte.
- Když se česnek rozvoní, přidejte do hrnce rovněž oloupané a na kostičky nakrájené batáty, kari a kajenský pepř.
- Za stálého míchání restujte přibližně 5 minut.
- Přilijte ke směsi kokosové mléko a přiveďte směs k varu.
- Vařte pod pokličkou přibližně 20-25 minut.
- Když jsou batáty měkké, směs odstavte a pomocí kuchyňského robota nebo ponorného mixéru rozmixujte do podoby krému.
- Ochutnejte a případně ještě dosolte či přidejte více pepře.
Skvěle vypadá tato batátová polévka servírovaná s opraženou cizrnou.
Batátová polévka není jediným krémem, který si můžete za chladných večerů uvařit. Inspirujte se našimi dalšími krémovými polévkami!