Batátové hranolky

Batátové hranolky
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Milujete hranolky? Vyzkoušejte tuto odlehčenou a zdravou variantu bez smažení. Nejde o žádné polozvadlé kousky, které spíše připomínají kaši. Tyto hranolky krásně křupou!

Co budeme potřebovat

  • 2 batáty
  • 4 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky oleje (třeba kokosového)
  • ½ lžičky granulovaného česneku
  • olej ve spreji
  • sůl dle chuti

Postup

  • Oloupejte si brambory, umyjte a nakrájejte na hranolky.
  • Namočte je do vody na 45 minu, a poté je nechte okapat a osušit na utěrce.
  • Do sáčku (nejlépe se zipem) si nasypte nejprve jednu polovinu hranolek a 2 lžičky kukuřičného škrobu, nechte jej trochu nafouklý, uzavřete a třepejte, aby se batáty ve škrobu obalily.
  • To stejné zopakujte se zbývajícími hranolkami a škrobem.
  • Obalené hranolky nasypejte do mísy. Přidejte k nim olej a česnek.
  • Pekáč si vyložte alobalem (lesklou částí dolů) a mírně posprejujte olejem.
  • Hranolky na takto nachystaném plechu důkladně rozprostřete, nechte místa mezi jednotlivými hranolkami, aby během pečení dobře „dýchaly“.
  • Pečte na 220 °C asi 30 minut.
  • V polovině pečení plech otočte, aby se propekly rovnoměrně.
  • Upečené hranolky posolte.
Hranolky ze sladkých brambor s kořením a pivem.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Tyto křupavé batátové hranolky se přímo nabízí snoubit s domácím grilovanýn hamburgerem, co myslíte? Pokud plánujete setkání s přáteli nebo rodinou u grilu, určitě je tím potěšíte a překvapíte.
Hranolky z batátu si lze připravit i smažením! Pro pohodlné restování se může hodit pořádná pánev od Tescomy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.