Batátové hranolky smažené na pánvi

Batátové hranolky smažené na pánvi
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Tyto hranolky ze sladkých brambor jsou dokonale křupavé, jako byste je dostali v restauraci! Sladké hranolky budeme v tomto receptu smažit do zlatohnědé dokonalosti. Podávejte hranolky ke grilovanému masu nebo sendvičům.

Co budeme potřebovat

  • 4 batáty střední velikosti
  • 80 g kukuřičného škrobu
  • 600 ml rostlinného oleje
  • 2 lžičky soli
  • 3/4 lžičky pepře
  • nakrájená petrželka na ozdobu

Postup

  • Omyjte a oloupejte sladké brambory.
  • Nakrájejte sladké brambory na tyčinky.
  • Batáty dvakrát propláchneme ve studené vodě.
  • Hranolky vařte ve vodě 4 minuty, dokud nezměknou. Vyjměte hranolky a vložte je do ledové lázně.
  • Připravte si těsto na hranolky smícháním kukuřičného škrobu se stejným množstvím vody v misce.
  • Těsto dochutíme 2 lžičkami soli a 3/4 lžičky pepře.
  • Hranolky namáčejte v těstíčku a nechte 2 minuty odpočívat na papírové utěrce.
  • Zahřejte hrnec s rostlinným olejem.
  • Smažte batátové hranolky v dávkách v závislosti na velikosti vaší pánve.
  • Smažte hranolky 5-7 minut dozlatova.
  • Když jsou hranolky hotové, položte je v jedné vrstvě na papírové ubrousky, aby okapaly.
  • Dochuťte další solí a pepřem podle chuti a podávejte je horké a křupavé. V případě potřeby přidejte petrželku.

Hranolky můžete smažit na pánvi, ale lepší a jednodušší způsob je mít fritézu. Ale jsou si pořídit? To zjistíte v naší recenzi na 6 moderních fritéz, které vám usnadní vaše vaření!

Křupavé sladké hranolky pečené na oleji v pánvi s kečupovým dipem.
Zdroj: blessthismessplease.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.