Tyto hranolky ze sladkých brambor jsou dokonale křupavé, jako byste je dostali v restauraci! Sladké hranolky budeme v tomto receptu smažit do zlatohnědé dokonalosti. Podávejte hranolky ke grilovanému masu nebo sendvičům.
Co budeme potřebovat
- 4 batáty střední velikosti
- 80 g kukuřičného škrobu
- 600 ml rostlinného oleje
- 2 lžičky soli
- 3/4 lžičky pepře
- nakrájená petrželka na ozdobu
Postup
- Omyjte a oloupejte sladké brambory.
- Nakrájejte sladké brambory na tyčinky.
- Batáty dvakrát propláchneme ve studené vodě.
- Hranolky vařte ve vodě 4 minuty, dokud nezměknou. Vyjměte hranolky a vložte je do ledové lázně.
- Připravte si těsto na hranolky smícháním kukuřičného škrobu se stejným množstvím vody v misce.
- Těsto dochutíme 2 lžičkami soli a 3/4 lžičky pepře.
- Hranolky namáčejte v těstíčku a nechte 2 minuty odpočívat na papírové utěrce.
- Zahřejte hrnec s rostlinným olejem.
- Smažte batátové hranolky v dávkách v závislosti na velikosti vaší pánve.
- Smažte hranolky 5-7 minut dozlatova.
- Když jsou hranolky hotové, položte je v jedné vrstvě na papírové ubrousky, aby okapaly.
- Dochuťte další solí a pepřem podle chuti a podávejte je horké a křupavé. V případě potřeby přidejte petrželku.
Hranolky můžete smažit na pánvi, ale lepší a jednodušší způsob je mít fritézu. Ale jsou si pořídit? To zjistíte v naší recenzi na 6 moderních fritéz, které vám usnadní vaše vaření!