Batátové hranolky v troubě

Batátové hranolky v troubě
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 5

Tyto sladké bramborové hranolky pečené v troubě jsou tak návykové! Plátky sladkých brambor pokapané olejem, posypané kořením a pečené na vysoké teplotě, dokud nezhnědnou a okraje nebudou křupavé. Zkuste je sami.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg sladkých brambor (asi 3 velké)
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 1/2 lžičky soli
  • kombinace koření: chilli prášek, uzená paprika, čínská směs pěti koření, koření na dýňový koláč, garam masala, cajunské koření atd.

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Do trouby vložte pekáč nebo plechy na pečení, aby se předehřály.
  • Batáty oloupeme a odkrojíme konce.
  • Brambory rozkrojte podélně napůl a pak, pokud jsou velmi dlouhé, příčně.
  • Batáty dejte do velké mísy a přidejte olej. Dobře promíchejte, aby se spojily.
  • Posypte solí a kořením dle vlastního výběru. Rukama dobře promíchejte, aby se všechny kousky obalily olejem a kořením.
  • Vyjměte předehřátý plech z trouby. Batáty opatrně rozložte v jedné vrstvě na plech.
  • Pečte 15 až 25 minut.
  • Po prvních 10 minutách vyjměte plech z trouby a pomocí kleští otočte všechny kousky sladkých brambor.
  • Vraťte do trouby a pečte dalších 5 až 15 minut, nebo dokud nezhnědnou.
  • Doba pečení závisí na teplotě trouby a velikosti plátků.

Čím budou hnědší, tím budou křupavější, ale mezi zhnědlým a spáleným je tenká hranice, která je nepoživatelná. I když opravdu ztmavnou, měly by být stále dobré, protože sladké brambory karamelizují přírodní cukry. Takže pozorně sledujte.

Košíček plný opečených hranolek s dvěma dipy.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.