Polévky jsou vyhledávaným jídlem především v podzimních a zimních měsících.
Mnoho lidí si oblíbilo jejich krémovou podobu.
Vyzkoušejte naše recepty na batátovou polévku!
Jejich příprava je velmi jednoduchá.
Připravte si mixér a pusťte se do toho!
Naše recepty
Batáty versus brambory
Z batátů nemusíte vždy připravovat pouze polévku, dají se například péct v troubě jako příloha, a můžete jimi tak snadno nahradit klasické brambory. Připravit je lze také do podoby pyré, chipsů, hranolek.
V čem se batáty a brambory od sebe liší? Obě plodiny mají řadu charakteristik společných, například vysoký obsah vitamínu C a minerálních látek, jako je draslík, hořčík či železo. Oproti normálním bramborám vynikají batáty vysokým obsahem vitamínu A. Sladké brambory obsahují rovněž více sacharidů a z toho důvodu jsou kaloričtější než klasické brambory.
Proč zařadit batáty do svého jídelníčku?
Pravidelná konzumace batátů má na náš organismus řadu velmi prospěšných účinků. Na základě studií bylo zjištěno, že pomáhají snižovat hladinu špatného cholesterolu, díky vysokému obsahu vitamínu A jsou velmi zdravé pro náš zrak a vzhledem k obsažené vláknině pozitivně působí na zažívání. V neposlední řadě svým vysokým obsahem vitamínu C posilují naši imunitu.