Trhané vepřové maso je vynikající a není nic špatného na tom, když ho sníte rovnou z talíře (nebo rovnou z trouby!). Existuje však důvod, proč jsou sendviče s vepřovým masem (zkuste i naše recepty s trhaným masem) tak oblíbené, proto jím zkuste naplnit dokonale vypečené sladké brambory z trouby.
Co budeme potřebovat
- 1 kg vepřové pečeně bez kosti
- 4 velké sladké brambory
- 1 červená cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 zelené cibule (nakrájené na tenké plátky)
- 2 stroužky česneku
- 125 ml hovězího vývaru
- 1 lžička chilli prášku
- 1 lžička papriky
- ½ lžičky mletého kmínu
- 20 ml jablečného octa
- BBQ omáčka
- sůl
- mletý černý pepř
Postup
- V malé misce smíchejte chilli prášek, kmín, papriku a sůl a pepř.
- Směs rovnoměrně rozetřete na vepřové maso.
- Vložte cibuli, česnek, vepřové maso a hovězí vývar do pomalého hrnce.
- Přikryjte a vařte při nízké teplotě 8 hodin.
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Batáty vložte do trouby a pečte 45 minut nebo dokud brambory nezměknou.
- Vyjměte maso z pomalého hrnce a vložte jej do velké mísy.
- Pomocí dvou vidliček maso roztrhejte.
- Přidejte BBQ omáčku a jablečný ocet do pomalého hrnce a vařte omáčku dalších 30 minut na nízkou teplotu.
- Jakmile je omáčka hotová, smícháme ji s vepřovým masem.
- Každý sladký brambor rozřízněte uprostřed.
- Každý batát naplňte trhaným vepřovým masem. Posypte zelenou cibulkou a pokapejte extra BBQ omáčkou.
Jaký nejlepší pomalý hrnec se bude hodit pro tento recept na plněné zapečené brambory s masem? To zjistíte díky naší obsáhlé recenzi na webu!