Batáty z trouby plněné trhaným masem

Batáty z trouby plněné trhaným masem

Trhané vepřové maso je vynikající a není nic špatného na tom, když ho sníte rovnou z talíře (nebo rovnou z trouby!). Existuje však důvod, proč jsou sendviče s vepřovým masem (zkuste i naše recepty s trhaným masem) tak oblíbené, proto jím zkuste naplnit dokonale vypečené sladké brambory z trouby.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg vepřové pečeně bez kosti
  • 4 velké sladké brambory
  • 1 červená cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 zelené cibule (nakrájené na tenké plátky)
  • 2 stroužky česneku
  • 125 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1 lžička papriky
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 20 ml jablečného octa
  • BBQ omáčka
  • sůl
  • mletý černý pepř

Postup

  • V malé misce smíchejte chilli prášek, kmín, papriku a sůl a pepř.
  • Směs rovnoměrně rozetřete na vepřové maso.
  • Vložte cibuli, česnek, vepřové maso a hovězí vývar do pomalého hrnce.
  • Přikryjte a vařte při nízké teplotě 8 hodin.
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Batáty vložte do trouby a pečte 45 minut nebo dokud brambory nezměknou.
  • Vyjměte maso z pomalého hrnce a vložte jej do velké mísy.
  • Pomocí dvou vidliček maso roztrhejte.
  • Přidejte BBQ omáčku a jablečný ocet do pomalého hrnce a vařte omáčku dalších 30 minut na nízkou teplotu.
  • Jakmile je omáčka hotová, smícháme ji s vepřovým masem.
  • Každý sladký brambor rozřízněte uprostřed.
  • Každý batát naplňte trhaným vepřovým masem. Posypte zelenou cibulkou a pokapejte extra BBQ omáčkou.

Jaký nejlepší pomalý hrnec se bude hodit pro tento recept na plněné zapečené brambory s masem? To zjistíte díky naší obsáhlé recenzi na webu!

Talířek se sladkou bramborou upečenou ve slupce a naplněnou BBQ trhaným masem.
Zdroj: onebalancedlife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.