Bavorská čočková polévka s klobásou

Bavorská čočková polévka s klobásou

Původní recept na polévku z červené čočky a rajčat získá úplně nový rozměr, když ho obohatíte kouskem uzeniny. Polévka pak klidně nahradí hlavní jídlo.

Ingredience

  • 200 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • ½ plechovky krájených rajčat
  • 500 ml vývaru
  • 200 g vinné klobásy
  • 2 PL hladké mouky
  • sůl, pepř
  • ½ ČL římského kmínu
  • ½ ČL kurkumy
  • špetka mletého chilli

Postup

  1. Na olivovém oleji osmažte cibuli, mrkev a řapíkatý celer
  2. Přisypte čočku a krátce orestujte
  3. Přidejte nasekaný česnek a koření
  4. Zalijte rajčaty z plechovky a vývarem
  5. Vařte dokud čočka nezměkne
  6. Pokud je polévka příliš hustá, dolijte vodu
  7. Vinnou klobásu rozkrájejte ostrým nožem na silnější kolečka
  8. Obalte je v hladké mouce a z obou stran osmažte v pánvi na oleji
  9. Polévku servírujte v miskách uprostřed ozdobenou několika kolečky klobásy
rozmixovaná polévka z červené čočky ozdobená klobásou a šalvějí v hranaté misce
Zdroj: honestcooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.