Původní recept na polévku z červené čočky a rajčat získá úplně nový rozměr, když ho obohatíte kouskem uzeniny. Polévka pak klidně nahradí hlavní jídlo.
Ingredience
- 200 g červené čočky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 mrkve
- 1 stonek řapíkatého celeru
- ½ plechovky krájených rajčat
- 500 ml vývaru
- 200 g vinné klobásy
- 2 PL hladké mouky
- sůl, pepř
- ½ ČL římského kmínu
- ½ ČL kurkumy
- špetka mletého chilli
Postup
- Na olivovém oleji osmažte cibuli, mrkev a řapíkatý celer
- Přisypte čočku a krátce orestujte
- Přidejte nasekaný česnek a koření
- Zalijte rajčaty z plechovky a vývarem
- Vařte dokud čočka nezměkne
- Pokud je polévka příliš hustá, dolijte vodu
- Vinnou klobásu rozkrájejte ostrým nožem na silnější kolečka
- Obalte je v hladké mouce a z obou stran osmažte v pánvi na oleji
- Polévku servírujte v miskách uprostřed ozdobenou několika kolečky klobásy