Tak tohle prostě musíte vyzkoušet! Bavorská klasika z brambor, nakládaných okurek, hořčice a kopru je prostě vynikající.
INGREDIENCE
- 1 kg brambor
- ½ – ¾ šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžičky hrubozrnné hořčice
- ½ šálku jemně nakrájené červené cibule
- ¼ šálku jemně nasekaných nakládaných okurek
- 2 lžíce najemno nasekaného čerstvého kopru
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- ¾ lžičky jemné mořské soli a více podle chuti
- ¼ lžičky mletého černého pepře, plus více podle chuti
POSTUP
- Vložte brambory do velkého hrnce, přidejte studenou vodu, aby zakryla brambory alespoň o 3 cm.
- Přiveďte k varu a na středně vysokém plameni vařte za občasného míchání, dokud brambory nezměknou, asi 14 minut.
- Sceďte a nechte 5 až 10 minut stát, dokud nevychladnou.
- Brambory oloupejte pomocí malého ostrého nože.
- Nakrájejte na kolečka o tloušťce 1 centimetr a vložte do mělké misky.
- Nalijte 1/2 šálku kuřecího vývaru do malé misky vhodné do mikrovlnné trouby.
- Zahřívejte v mikrovlnné troubě na vysokou teplotu, asi 30 sekund.
- Přidejte ocet a hořčici; promíchejte.
- Nalijte tekutinu na brambory v misce a jemně promíchejte.
- Nechte při pokojové teplotě za občasného míchání 1 hodinu louhovat.
- Pokud brambory po 1 hodině absorbují většinu vývaru, vmíchejte zbývající 1/4 šálku kuřecího vývaru.
- Přidejte cibuli, okurky, kopr, olej, sůl a pepř a jemně promíchejte.
- Nechte stát při pokojové teplotě za občasného míchání alespoň 2 hodiny nebo až 4 hodiny.
- Dochuťte další solí a pepřem podle chuti.