Bramborový salát

Bramborový salát
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Tak tohle prostě musíte vyzkoušet! Bavorská klasika z brambor, nakládaných okurek, hořčice a kopru je prostě vynikající.

INGREDIENCE

  • 1 kg brambor
  • ½ – ¾ šálku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • ½ šálku jemně nakrájené červené cibule
  • ¼ šálku jemně nasekaných nakládaných okurek
  • 2 lžíce najemno nasekaného čerstvého kopru
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • ¾ lžičky jemné mořské soli a více podle chuti
  • ¼ lžičky mletého černého pepře, plus více podle chuti

POSTUP

  • Vložte brambory do velkého hrnce, přidejte studenou vodu, aby zakryla brambory alespoň o 3 cm.
  • Přiveďte k varu a na středně vysokém plameni vařte za občasného míchání, dokud brambory nezměknou, asi 14 minut.
  • Sceďte a nechte 5 až 10 minut stát, dokud nevychladnou.
  • Brambory oloupejte pomocí malého ostrého nože.
  • Nakrájejte na kolečka o tloušťce 1 centimetr a vložte do mělké misky.
  • Nalijte 1/2 šálku kuřecího vývaru do malé misky vhodné do mikrovlnné trouby.
  • Zahřívejte v mikrovlnné troubě na vysokou teplotu, asi 30 sekund.
  • Přidejte ocet a hořčici; promíchejte.
  • Nalijte tekutinu na brambory v misce a jemně promíchejte.
  • Nechte při pokojové teplotě za občasného míchání 1 hodinu louhovat.
  • Pokud brambory po 1 hodině absorbují většinu vývaru, vmíchejte zbývající 1/4 šálku kuřecího vývaru.
  • Přidejte cibuli, okurky, kopr, olej, sůl a pepř a jemně promíchejte.
  • Nechte stát při pokojové teplotě za občasného míchání alespoň 2 hodiny nebo až 4 hodiny.
  • Dochuťte další solí a pepřem podle chuti.
Salát z brambor na talíři se lžící.
www.foodandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.