Bavorský guláš na pivu

Bavorský guláš na pivu

Hustý a chutný guláš s jemnými kousky hovězího masa a tmavým ležákem je naprosto delikátní a pochutná si na něm celá vaše rodina!

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce oleje nebo ghí
  • 1 kg cibule, nakrájené na malé kostičky
  • 1 kg falešné hovězí svíčkové, nakrájené na kousky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 340 ml tmavého ležáku
  • 2 a 1/2 šálku hovězího vývaru
  • 2 lžičky soli nebo podle chuti
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 700 g brambor

Postup

  • Ve velkém hrnci s těžkým dnem na středně vysokém plameni rozehřejte olej a orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, dokud nezměkne (7-10 minut).
  • Přidejte hovězí maso, zamíchejte a opékejte, dokud z něj nevyteče šťáva a nevypaří se většina tekutiny v hrnci (asi 10 minut).
  • Vmíchejte rajčatový protlak a papriku, vařte asi 1 minutu.
  • Přidejte pivo a oškrábejte dno hrnce.
  • Přidejte hovězí vývar, sůl a pepř, kmín a majoránku, promíchejte a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu, přikryjte a vařte asi 80 minut.
  • Občas můžete zamíchat.
  • Po 80 minutách přidejte brambory.
  • Podle potřeby přidejte trochu vody.
  • Vařte dalších asi 20 minut, podle toho, jak velké kusy brambor máte.
  • Podávejte s žitným chlebem, nasekanou petrželkou a každou misku posypte špetkou papriky.
Guláš s jemnými kousky hovězího masa a tmavým ležákem na talíři se lžící. Vedle je položené pečivo a hrnec guláše.
www.craftbeering.com

A co takové recepty na fazolový guláš? Vyzkoušejte ho s klobásou, uzeným kolenem či ve veganské podobě!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.