Bažant na divoko s rýží

Bažant na divoko s rýží

Oblíbená pochoutka, ve které se chuť bažantího masa skvěle snoubí s lesními houbami a divokou rýží.

Ingredience:

  • 1 bažant
  • 2 šálky nevařené divoké rýže
  • 1 šálek nakrájených čerstvých lesních hub
  • 3 šálky vody
  • 3/4 šálku nakrájené cibule
  • 6 plátků slaniny
  • 1 PL hladké mouky
  • 2 čajové lžičky sušeného mletého česneku
  • 2 čajové lžičky sušeného oregana
  • 2 čajové lžičky sladké papriky
  • 1 čajová lžička pepře
  • 2 čajové lžičky soli
  • olej

Postup:

  1. Na pánvi rozehřeje olej, zesklovaťte na něm cibuli a následně přidejte veškeré koření a vodu.
  2. V mezidobě si moukou vysypejte speciální sáček určený na pečení masa v troubě, přidejte slaninu, houby a rýži.
  3. Následně do sáčku vložte též omytého a očištěného bažanta.
  4. Přilijte do sáčku směs s kořením a sáček důkladně uzavřete.
  5. Vložte na plech a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně hodinu a půl, v závislosti na velikosti bažanta.
  6. Před podáváním nechte ještě 10 minut v sáčku odstát,
Pochoutka z bažantího masa s divokou rýží a lesními houbami
zdroj: tasteofhome.com

Nemáte možnost koupit si zvěřinu? Nevaří, máme pro vás zajímavé recepty na nepravé zvěřinové hody!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.