Bažant na víně s lesními houbami

Bažant na víně s lesními houbami

Při přípravě zvěřiny se velmi často používá víno, ať již bílé nebo červené. Výjimkou není ani tento recept!

Ingredience:

  • 2 bažantí prsa a 2 bažantí stehna bez kůže
  • 2 šálky nakrájených čerstvých lesních hub
  • 1 šálek suchého bílého vína
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 3/4 šálku nakrájené cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1/3 šálku petrželky
  • 2 PL kukuřičného škrobu
  • 2 PL vody
  • 4 PL másla
  • 1 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Bažantí maso omyjte a z obou stran osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej společně s dvěma lžícemi másla.
  3. Nejprve na jejich směsi 2 minuty samostatně restujte bažantí stehna, poté přidejte i bažantí prsa.
  4. Několik minut maso restujte a poté ho z pánve vyjměte.
  5. Do stejné pánve přidejte zbývající máslo a plátky hub.
  6. Houby duste přibližně 5 minut.
  7. Poté k nim přidejte nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku.
  8. Promíchejte a přidejte víno.
  9. Když se jeho množství zredukuje na polovinu, přilijte do pánve kuřecí vývar a vložte do ní zpět i bažantí maso.
  10. Přiklopte pánev pokličkou a duste po dobu přibližně 20 minut, než jsou maso i houby zcela měkké.
  11. Na závěr přidejte kukuřičný škrob, aby se vytvořila omáčka.

Bažanta na víně podávejte s bramborovou kaší posypaného petrželkou.

Kousky bažantího masa s lesními houbami připravované na víně
zdroj: homemadefoodjunkie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.