Příprava: 10 minut
Vaření: 110 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 bažant
- sůl
- 10 dkg uzeného bůčku (tučnějšího)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 celer
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 4 kuličky celého pepře
- tymián
- sůl
- 1 zakysaná smetana
- 4 lžíce rybízové marmelády
Postup receptu
- Očištěného bažanta prošpikujeme nudličkami uzeného bůčku, osolíme a vložíme do pekáčku vymazaného máslem
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu
- Pečeme v troubě za častého podlévání horkou vodou a přelévání vypečenou šťávou
- Měkkého bažanta vyjmeme a naporcujeme
- Ze šťávy odstraníme koření, zeleninu rozmixujeme, a pak k ní přidáme zakysanou smetanu a rybízovou marmeládu
- Vrátíme ji do pekáče, vložíme porce bažanta a necháme dostatečně prohřát
- Příloha: bramborové noky, bramborové krokety