Máme pro vás zase něco nového! Zkuste tentokrát bažanta naplnit nádivkou z mletého masa, másla, slaniny a pistácií. Neotřelá kombinace, kterou si oblíbíte!
Co budete potřebovat
- 2 bažanti (každý o hmotnosti asi 520 g)
- 50 g másla, změklého
- 6 plátků slaniny, rozpůlených
Na nádivku:
- 15 g másla
- ½ cibule
- 1 pórek, okrájený a nakrájený nadrobno
- 3 plátky slaniny
- 125 g uvařeného mletého vepřového masa
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce nasekaného tymiánu
- 1 lžička nasekané šalvěje
- 100 g oloupaných a nakrájených pistácií
Postup
- Troubu předehřejte na 200°C.
- Na nádivku rozehřejte na pánvi máslo a cibuli s pórkem na něm zlehka opékejte asi 8 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte nakrájenou slaninu a opékejte další 3–4 minuty, dokud nebude křupavá.
- Nechte směs vychladnout na pánvi a poté přendejte do misky.
- Vmíchejte mleté maso, bylinky a nasekané pistáciové oříšky.
- Dobře promíchejte a okořeňte.
- Bažanty připravte tak, že vnitřek dutin vytřete kuchyňskou utěrkou a poté nádivku rozdělte nádivku mezi dutiny.
- Vnějšek bažantů okořeňte a potřete máslem.
- Přes bažanty přehoďte plátky slaniny.
- Bažanty položte na kus alobalu, který je dostatečně velký, aby oba bažanty zabalil.
- Vytvořte balíček tak, že zvednete okraje alobalu a nahoře ponecháte otvor, aby mohla unikat pára.
- Balíček dejte do hluboké mísy vhodné do trouby a nalijte do ní 100 ml vody – to pomůže udržet ptáky vlhké.
- Pečte v troubě 45–55 minut, každých 20 minut podlévejte.
- Na posledních 15 minut sundejte alobal.
- Hotové bažanty vyjměte z trouby a nechte 10 minut odpočívat.
- Podávejte půl bažanta na osobu.