Bažantí vývar s nudličkami

Bažantí vývar s nudličkami

Slepičí či hovězí vývar je klasika. Pojďte si ale tentokrát připravit oblíbenou polévku z poněkud netradičního masa. Uvidíte, že si ho ihned zamilujete.

Ingredience:

  • 1 bažant
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 1/4 celeru
  • 2 řapíkaté celery
  • 1 stroužek česneku
  • 14 šálků vody
  • koření na vývar (pepř, bobkový list, nové koření)
  • čerstvá petrželka nebo libeček
  • sůl

Postup:

  1. Omytého a očištěného bažanta vložte do hrnce s vodou.
  2. Následně k masu přidejte oloupanou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek.
  3. Vodu osolte a vložte do ní též sáček s kořením na vývar.
  4. Poté bažantí vývar táhněte, tedy vařte těsně pod bodem varu na mírném ohni přibližně 3 hodiny.
  5. Když je bažantí maso dokonale měkké, vývar opatrně sceďte.
  6. Uvařenou zeleninu následně nakrájejte na kostičky a bažanta oberte.
  7. Maso poté rovněž pokrájejte na menší kousky.
  8. Veškerou zeleninu i maso vraťte do vývaru a přidejte čerstvou petrželku či libeček.

Podle vašich preferencí můžete samozřejmě do bažantí polévky přidat rovněž nudličky či kapání.

Talíř s bažantím vývarem, zeleninou a nudličkami
zdroj: foodnetwork.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.