BBQ kuřecí paličky

BBQ kuřecí paličky

Tyto grilované BBQ kuřecí paličky jsou jako z jiného světa! Jsou jednoduché na přípravu, plné chuti a navíc dokonale šťavnaté!

INGREDIENCE

  • 1 kg kuřecích paliček
  • 1/2 šálku barbecue omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3/4 lžičky chilli prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/4 lžičky sušené cibule
  • 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelně)

POSTUP

  • Odměřte si sůl, pepř, uzenou papriku, sušený česnek, sušenou cibuli, chilli prášek a kajenský pepř (pokud používáte) a přidejte vše do malé misky.
  • Promíchejte.
  • Kuřecí paličky osušte papírovými utěrkami.
  • Paličky pokapejte olejem a okořeňte směsí koření.
  • Dobře promíchejte, aby se každý kus kuřete důkladně obalil.
  • Předehřejte si plynový gril na středně vysokou teplotu (asi 200 °C).
  • Přidejte kuřecí paličky na čisté, dobře naolejované rošty a grilujte.
  • Každý kousek po několika minutách otočte, dokud kůže nezhnědne a ze všech stran nebude krásně křupavá.
  • Snižte teplotu na středně nízkou (asi 150 °C) a zavřete gril.
  • Grilujte asi 25 minut, v polovině paličky otočte.
  • Pokud budete používat gril na dřevěné uhlí, vytvořte si dvě tepelné zóny (jedna se středně vysokou teplotou a jedna se středně nízkou teplotou) přemístěním většiny uhlí na jednu stranu grilu.
  • Kousky kuřete položte přímo nad zdroj tepla a každých pár minut je otočte.
  • Jakmile je kůže zhnědlá a křupavá, přesuňte kuře od zdroje tepla do nepřímé (středně nízké) zóny ohřevu.
  • Přikryjte a grilujte dalších asi 25 minut, v polovině paličky otočte.
  • Nakonec každou paličku potřete bbq omáčkou.
  • Zkontrolujte vnitřní teplotu, abyste se ujistili, že jsou paličky ugrilované na 74 °C.
  • Ihned podávejte!
Grilované paličky z kuřecího masa na talíři.
www.cookathomemom.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.