Tyto grilované BBQ kuřecí paličky jsou jako z jiného světa! Jsou jednoduché na přípravu, plné chuti a navíc dokonale šťavnaté!
INGREDIENCE
- 1 kg kuřecích paliček
- 1/2 šálku barbecue omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 3/4 lžičky chilli prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1/4 lžičky sušené cibule
- 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelně)
POSTUP
- Odměřte si sůl, pepř, uzenou papriku, sušený česnek, sušenou cibuli, chilli prášek a kajenský pepř (pokud používáte) a přidejte vše do malé misky.
- Promíchejte.
- Kuřecí paličky osušte papírovými utěrkami.
- Paličky pokapejte olejem a okořeňte směsí koření.
- Dobře promíchejte, aby se každý kus kuřete důkladně obalil.
- Předehřejte si plynový gril na středně vysokou teplotu (asi 200 °C).
- Přidejte kuřecí paličky na čisté, dobře naolejované rošty a grilujte.
- Každý kousek po několika minutách otočte, dokud kůže nezhnědne a ze všech stran nebude krásně křupavá.
- Snižte teplotu na středně nízkou (asi 150 °C) a zavřete gril.
- Grilujte asi 25 minut, v polovině paličky otočte.
- Pokud budete používat gril na dřevěné uhlí, vytvořte si dvě tepelné zóny (jedna se středně vysokou teplotou a jedna se středně nízkou teplotou) přemístěním většiny uhlí na jednu stranu grilu.
- Kousky kuřete položte přímo nad zdroj tepla a každých pár minut je otočte.
- Jakmile je kůže zhnědlá a křupavá, přesuňte kuře od zdroje tepla do nepřímé (středně nízké) zóny ohřevu.
- Přikryjte a grilujte dalších asi 25 minut, v polovině paličky otočte.
- Nakonec každou paličku potřete bbq omáčkou.
- Zkontrolujte vnitřní teplotu, abyste se ujistili, že jsou paličky ugrilované na 74 °C.
- Ihned podávejte!