Ochuťte vepřovou panenku sladkou a kouřovou kořeněnou směsí, dejte ji udit a nakonec ji potřete lahodnou BBQ omáčkou a nechte v udírně dodělat do dokonalosti. Delikatesa!
Co budete potřebovat
- 2 vepřové panenky (každá o hmotnosti cca 550 g)
- 50 g třtinového cukru
- 1 lžíce uzené papriky
- 1/2 lžíce sušeného česneku
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 lžíce mleté hořčice
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 60 g BBQ omáčky
Postup
- Z vepřové panenky ořízněte veškerý tuk a stříbrnou kůži a osušte papírovou utěrkou.
- Smíchejte všechno koření dohromady.
- Nechte ho při pokojové teplotě po dobu 20-30 minut.
- Předehřejte udírnu na 110ºC.
- Umístěte maso do udírny a uďte 75-90 minut, dokud nebude mít maso asi 46ºC až 51ºC.
- Maso potřete BBQ omáčkou a uďte dalších 25-35 minut, dokud maso nedosáhne vnitřní teploty 63ºC až 68ºC.
- Před krájením a podáváním nechte maso odpočinout při pokojové teplotě alespoň 5 minut.
Máme pro vás i úžasné sladké recepty na zavařené ostružiny, které vás pohladí na duši i na jazyku!