BBQ panenka připravovaná v udírně

BBQ panenka připravovaná v udírně

Ochuťte vepřovou panenku sladkou a kouřovou kořeněnou směsí, dejte ji udit a nakonec ji potřete lahodnou BBQ omáčkou a nechte v udírně dodělat do dokonalosti. Delikatesa!

Co budete potřebovat

  • 2 vepřové panenky (každá o hmotnosti cca 550 g)
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1/2 lžíce sušeného česneku
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1/2 lžíce mleté hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 60 g BBQ omáčky

Postup

  • Z vepřové panenky ořízněte veškerý tuk a stříbrnou kůži a osušte papírovou utěrkou.
  • Smíchejte všechno koření dohromady.
  • Nechte ho při pokojové teplotě po dobu 20-30 minut.
  • Předehřejte udírnu na 110ºC.
  • Umístěte maso do udírny a uďte 75-90 minut, dokud nebude mít maso asi 46ºC až 51ºC.
  • Maso potřete BBQ omáčkou a uďte dalších 25-35 minut, dokud maso nedosáhne vnitřní teploty 63ºC až 68ºC.
  • Před krájením a podáváním nechte maso odpočinout při pokojové teplotě alespoň 5 minut.
Dvě pokrájené uzené panenky na plechu s pečícím papírem.
www.masonfit.com

Máme pro vás i úžasné sladké recepty na zavařené ostružiny, které vás pohladí na duši i na jazyku!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.