Rychlý a snadný recept na trhané hovězí maso z jednoduchých ingrediencí. Maso je dokonale šťavnaté, jemné a skvěle se hodí do tacos, burgerů a různých sendvičů.
Co budete potřebovat
- 2 lžíce oleje
- 1,5 kg falešné hovězí svíčkové, zbavené přebytečného tuku
- sůl, podle chuti
- pepř, podle chuti
- 2 lžíce česneku, jemně nasekaného
- 1 šálek cibule, jemně nakrájené
- 800 ml BBQ omáčky
Postup
- Zahřejte olej v nepřilnavém hrnci vhodném do trouby na středně vysokou teplotu.
- Přidejte maso a opečte ze všech stran.
- Přidejte česnek a cibuli a opékejte, dokud se nerozvoní (asi 2 minuty).
- Přilijte barbecue omáčku, osolte, opepřete a vše promíchejte.
- Zakryjte a pečte v troubě při 160 stupních Celsia po dobu 3 hodin a nezapomeňte v polovině vše promíchat.
- Hrnec vyndejte z trouby a dejte ho ještě vařit na sporák, aby se tekutina zredukovala na požadovanou konzistenci.
- Natrhejte maso 2 vidličkami.
- Použijte trhané maso do sendvičů či burgerů a užijte si to!