Benátské kachní ragú s pappardelle

Benátské kachní ragú s pappardelle

Bohaté benátské kachní ragú se skořicí, pomerančem a bílým vínem skvěle ozvláštní těstoviny pappardelle. Tento pokrm působí svátečním dojmem, ale můžete si ho připravit kdykoli během roku. Snadno se připravuje, skvěle chutná a určitě zapůsobí!

INGREDIENCE

  • 2 velká kachní stehna
  • 1 mrkev nakrájená najemno
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 řapíkatý celer nakrájený najemno
  • kůra z 1 pomeranče   
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 1 lžička skořice
  • 150 g rajčatové passaty
  • 1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
  • 150 ml bílého vína
  • 1,2 l kuřecího vývaru
  • sůl a pepř
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g těstovin pappardelle
  • parmazán k servírování

POSTUP

  • Kachní stehna osolte a opepřete a poté ji celou potřete ½ lžičkou skořice.
  • Stehna opékejte ve velké pánvi s trochou olivového oleje na středním až mírném ohni po dobu 7–8 minut z každé strany, dokud nezhnědnou, a dejte stranou na talíř.
  • Do stejné pánve přidejte 1 lžíci olivového oleje.
  • Poté přidejte nakrájenou mrkev, cibuli a řapíkatý celer, pomerančovou kůru, bobkový list a ½ lžičky skořice a zvolna restujte 10 minut za častého míchání, dokud zelenina nezměkne.
  • Přidejte stehna zpět do pánve a přilijte víno.
  • Víno zredukujte na polovinu, poté přidejte pomerančovou šťávu, rajčatovou passatu, rajčatový protlak a vývar a vše promíchejte, aby se ingredience spojily.
  • Pomalu vařte odkryté 2 hodiny, v polovině vaření stehna otočte.
  • Pokud se omáčka příliš zredukuje, přidejte více vývaru nebo vody.
  • Vypněte sporák a vyjměte kachní stehýnka.
  • Nechte stehna 10 minut vychladnout na prkénku a poté maso vidličkou oddělte od kosti.
  • Nakrájejte ho nahrubo a přidejte zpět do omáčky.
  • Ragú zahřívejte, zatímco se vám budou vařit těstoviny.
  • Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci a pappardelle uvařte podle návodu na obalu.
  • Těstoviny sceďte a nechte si trochu vody z vaření pro případ, že by se vám omáčka příliš zredukovala.
  • Přidejte těstoviny k ragú.
  • Promíchejte a podávejte v miskách s čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Těstoviny s kousky kachního masa a sýrem na talíři s vidličkou.
www.insidetherustickitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.