Beraní rohy ve sladkokyselém láku

Beraní rohy ve sladkokyselém láku

Čerstvé papričky jsou samozřejmě vynikající, ale jsou přímo neodolatelně dobré, když jsou nakládané. Můžete popustit uzdu své fantazii a použít několik různých druhů paprik dohromady společně s různými druhy pepře. V tomto receptu se meze nekladou. Pálivé, jemné, sladké, slané … použijte jakoukoli odrůdu pepře, na kterou mají zrovna vaše chuťové pohárky zálusk!

Co budeme potřebovat

  1. 400 g beraních rohů
  2. 100 ml vody
  3. 100 ml octa
  4. Lžíce soli
  5. Lžíce cukru
  6. Hrst kopru
  7. 3 stroužky česneku
  8. 2 lžíce celého pepře
  9. Lžička celerového semínka
  10. Bobkový list (na sklenici)
  11. List křenu (na sklenici)

Postup

  1. Celé papriky si omyjeme a očistíme
  2. Několikrát každou papriku propíchneme nožem, aby se nálev dostal i dovnitř
  3. Na dno každé sklenice si dáme čerstvý kopr, prolisovaný stroužek česneku a kuličky pepře
  4. Pokud jsme se rozhodli pro bobkový list nebo křen, ty přidáme také
  5. V hrnci přivedeme k varu ocet, vodu, cukr a sůl
  6. Zahříváme, dokud se cukr a sůl nerozpustí
  7. Než lákem budeme papriky zalévat, necháme ho ještě mírně vychladnout
  8. Mezitím si beraní rohy naskládáme do jednotlivých sklenic
  9. Snažíme si jich tam namačkat co nejvíce
  10. Nakonec papriky přelijeme lákem, dokud nejsou zcela ponořené
  11. Otřeme hrdlo sklenic a uzavřeme víčkem
  12. Sklenice s lákem necháme vychladnout, poté umístíme do lednice
  13. Před samotnou konzumací je necháme alespoň 2-3 týdny odpočívat na chladném místě

Tento recept na zavařené beraní rohy je nejlepší pro konzumaci do 6 měsíců.

Pikantní papriky ve sladkokyselém láku s kořením.
Zdroj: daringgourmet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.