Bešamelová omáčka se sýrem

Bešamelová omáčka se sýrem
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Tato omáčka je sýrovou verzí klasického bešamelu a dá se skvěle využít pro mnoho pokrmů, kam se hodí omáčka s jemnou chutí sýra. Můžete ji servírovat s těstovinami, lasagnemi, rýží i zeleninou.

INGREDIENCE

  • 5 lžic másla
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 2 šálky plnotučného mléka, ohřátého
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku nebo podle chuti
  • 1/2 šálku strouhaného čedaru
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • pálivá omáčka dle chuti

POSTUP

  • Ve středním hrnci na středním ohni rozpusťte máslo a vmíchejte mouku, aby vznikla jíška.
  • Nechte jíšku vařit 1 až 2 minuty za stálého míchání.
  • Po troškách přidávejte mléko, za stálého šlehání nechte směs zhoustnout.
  • Zabere to asi 10 minut.
  • V případě potřeby snižte teplotu na středně nízkou.
  • Přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek, čedar, parmazán a pikantní omáčku.
  • Pokračujte v míchání, dokud se sýr nerozpustí.
  • Omáčku stáhněte z ohně a ihned podávejte.
Těstoviny s omáčkou v misce s vidličkou.
www.thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.