Mleté hovězí maso zabalené do betelových listů je skvělý vietnamský předkrm, který je perfektní ke sdílení s přáteli a rodinou.
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 lžičky kari
- 1 lžička krystalového cukru
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- 1 polévková lžíce rybí omáčky
- 2 nasekané stroužky česneku
- 1 nasekaná šalotka
- 1 nasekaný stonek citronové trávy
- 40 betelových listů (seženete např. v Sapě)
Postup
- Nastavte si troubu na grilování a předehřejte ji.
- Přidejte všechny ingredience na závitky do velké mísy.
- Promíchejte rukama a nechte marinovat 10 minut.
- Položte betelový list naplocho na talíř matnou stranou nahoru.
- 1–2 lžíce masa stočte do tvaru malé klobásy a přidejte na list.
- Maso umístěte blíže k špičaté straně listu.
- Rolujte závitky tak jako byste rolovali vaječné závitky.
- Závitky dejte na špejle.
- Tento postup opakujte, dokud vám nedojde maso nebo listy betelu.
- Špejle dejte na plech pokrytý alobalem.
- Pečte 6–8 minut a obracejte je každé 2 minuty, aby se listy nepřipálily.
- Nezapomeňte umístit plech na pečení do horní třetiny trouby.
- Podávejte hned po dopečení.