Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- 70 dkg bezinek
- 30 dkg protlaku z jablek
- 70 dkg pískového cukru
- voda na podlití
Postup receptu
- Bezinky omyjeme, vidličkou otrháme od stopek
- Asi 10 dkg bezinek necháme celých, ostatní dáme do kastrolu a mírně podlité vodou je podusíme
- Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a v hrnci rozvaříme doměkka
- Obojí prolisujeme
- Oba protlaky pak smícháme a vaříme 5 minut
- Přidáme celé bezinky, cukr a vaříme, dokud džem nezačne rosolovatět
- Horký jej plníme do sklenic se šroubovacími víčky, které ihned zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout