Bezinkový sirup

Bezinkový sirup
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Tento recept rozhodně není jen na obyčejnou šťávu do vody. Je to skvělý pomocník na léčbu nachlazení a potíží, které provázejí chřipku.

Bezinky obsahují zdraví prospěšné látky a vy si tento výtvor můžete dát nejen na lžičku, ale klidně s ním pokapat palačinky, zmrzlinu nebo si k tomu připravit něco sladkého. Když si projdete recepty na vafle a připravíte si je, klidně s ním ochuťte i je.

Ingredience:

  • 1 hrnek čerstvých bezinek
  • 3 hrnky vody
  • 1 tyčinka skořice
  • 3 celé hřebíčky
  • 1 lžička čerstvého mletého zázvoru
  • 1 hrnek kvalitního medu

Postup:

  • Do hrnce nasypeme bezinky, přelijeme vodou, vhodíme skořicovou tyčinku, hřebíčky i zázvor.
  • Na středním ohni přivedeme k varu. Jakmile se směs vaří, snížíme teplotu a vaříme 30 minut.
  • Pomocí mačkadla na brambory rozmačkáme bezinkové bobule, aby se uvolnila všechna šťáva.
  • Poté si připravíme jiný hrnec, dáme na něj jemné síto a směs přecedíme.
  • Dužina zůstane v sítu a do hrnce se dostane jen čistá tekutina/šťáva.
  • Necháme vychladnout a poté vmícháme med. Důkladně promísíme, aby se vše spojilo, a přendáme do skleněné uzavíratelné nádoby.
  • V chladničce tento sirup vydrží 2 až 3 měsíce.
Skvělý sirup z bezinek pro domácí použití.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Tip: Když už máme hotovou limonádu i sirup, můžeme oba výtvory využít a připravit si rychlou bezinkovou zmrzlinu.
Stačí nám k tomu 450 ml limonády a 2 polévkové lžíce bezinkového sirupu, které dáme do misky nebo do odměrky.
Důkladně zamícháme a rozlijeme do formiček na zmrzlinu, případně do kelímků, pokud nemáme formičky. Dáme zmrazit a máme hotovo.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.