Víme, že si zamilujete tuto bezlepkovou verzi bábovky, která je všeobecně velmi oblíbená. Nahrazením klasické mouky za bezlepkovou získáte lahodný zákusek ke kávě, který se jistě stane hitem u přátel a rodiny na bezlepkové dietě.
Co budeme potřebovat
- 340 g másla
- 300 g krystalového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 6 velkých vajec
- 360 g bezlepkové mouky
- 1 lžíce extraktu vanilky
- 1/4 lžičky mandlového extraktu
- 170 ml mléka
Na polevu
- 70 g krystalového cukru
- 5 lžic vody
- špetka soli
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte si formu.
- Do velké mísy dejte máslo a cukr. Šlehejte, dokud směs nezesvětlí a nebude nadýchaná.
- Přidejte prášek do pečiva a sůl, promíchejte.
- Do směsi postupně přidávejte vejce.
- Do mísy po přidání třetího vejce, přidejte 2 lžíce mouky a míchejte, dokud se nespojí.
- Přidejte čtvrté vejce, míchejte, dokud se nevstřebá, a poté vmíchejte další 2 lžíce mouky.
- Pokračujte tímto způsobem s pátým a šestým vejcem, střídavě přidávejte vejce se 2 lžícemi mouky z receptu.
- Do mléka přidejte vanilku a mandlový extrakt.
- Přidejte do těsta jednu třetinu zbývající mouky.
- Jemně zašlehejte polovinu mléka.
- Vmíchejte další třetinu mouky, poté zbývající mléko.
- Vmícháme zbývající mouku.
- Těsto vlijte do vymazané formy.
- Pečte 50 až 60 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.
- Bábovku nechte vychladnou 10 min ve formě, poté ji vyklepněte ven.
- Zatímco bezlepková bábovka chladne, udělejte si polevu. Smíchejte cukr, vodu a sůl. Krátce zahřejte, jen aby se cukr rozpustil.
- Vmíchejte vanilku.
- Jakmile bábovku vyklopíte z formy, jemně ji potřete polevou.
Není nic lepšího než si vychutnat gluten free bábovku s nejlepší kávou. Vyberte si kvalitní kapslový kávovar podle naší recenze!