Bezlepková bábovka s vanilkovou polevou

Bezlepková bábovka s vanilkovou polevou
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Víme, že si zamilujete tuto bezlepkovou verzi bábovky, která je všeobecně velmi oblíbená. Nahrazením klasické mouky za bezlepkovou získáte lahodný zákusek ke kávě, který se jistě stane hitem u přátel a rodiny na bezlepkové dietě.

Co budeme potřebovat

  • 340 g másla
  • 300 g krystalového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 6 velkých vajec
  • 360 g bezlepkové mouky
  • 1 lžíce extraktu vanilky
  • 1/4 lžičky mandlového extraktu
  • 170 ml mléka

Na polevu

  • 70 g krystalového cukru
  • 5 lžic vody
  • špetka soli
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte si formu.
  • Do velké mísy dejte máslo a cukr. Šlehejte, dokud směs nezesvětlí a nebude nadýchaná.
  • Přidejte prášek do pečiva a sůl, promíchejte.
  • Do směsi postupně přidávejte vejce.
  • Do mísy po přidání třetího vejce, přidejte 2 lžíce mouky a míchejte, dokud se nespojí.
  • Přidejte čtvrté vejce, míchejte, dokud se nevstřebá, a poté vmíchejte další 2 lžíce mouky.
  • Pokračujte tímto způsobem s pátým a šestým vejcem, střídavě přidávejte vejce se 2 lžícemi mouky z receptu.
  • Do mléka přidejte vanilku a mandlový extrakt.
  • Přidejte do těsta jednu třetinu zbývající mouky.
  • Jemně zašlehejte polovinu mléka.
  • Vmíchejte další třetinu mouky, poté zbývající mléko.
  • Vmícháme zbývající mouku.
  • Těsto vlijte do vymazané formy.
  • Pečte 50 až 60 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.
  • Bábovku nechte vychladnou 10 min ve formě, poté ji vyklepněte ven.
  • Zatímco bezlepková bábovka chladne, udělejte si polevu. Smíchejte cukr, vodu a sůl. Krátce zahřejte, jen aby se cukr rozpustil.
  • Vmíchejte vanilku.
  • Jakmile bábovku vyklopíte z formy, jemně ji potřete polevou.

Není nic lepšího než si vychutnat gluten free bábovku s nejlepší kávou. Vyberte si kvalitní kapslový kávovar podle naší recenze!

Bábovka z vanilkového těsta s polevou z vanilky.
Zdroj: fitmittenkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.