Bezlepková buchta z kukuřičné mouky

Bezlepková buchta z kukuřičné mouky
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 16

Užijte si tuto nadýchanou bezlepkovou kukuřičnou buchtu, která je bez lepku! Je neuvěřitelně jednoduchá na přípravu, stačí vám na ni pouze pár ingrediencí a všichni si na ni pochutnají.

INGREDIENCE

  • 2 šálky hrubě mleté kukuřičné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1a ½ šálku jogurtu nebo zakysané smetany
  • 1/4 šálku medu
  • 1/4 šálku ghí, másla nebo kokosového oleje, rozpuštěného a ochlazeného
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 střední nastrouhaná cuketa (volitelně)

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia a pečící formu o rozměrech 20×20 vyložte pečicím papírem nebo ji bohatě vymažte.   
  • Ve velké míse smíchejte kukuřičnou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
  • V samostatné misce smíchejte jogurt, med, ghí, vejce a vanilkový extrakt.
  • Přidejte mokré přísady k suchým přísadám a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Pokud přidáváte cuketu, nastrouhejte ji, zabalte do utěrky a vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny.
  • Vmíchejte do těsta.
  • Těsto nalijte do připravené formy.
  • Pečte 35–40 minut, dokud nebude buchta zlatavě hnědá a párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
  • Pokud chcete mít buchtu s pěkným, lesklým vrškem, potřete ji máslem nebo ghí, až bude čerstvě vytažená z trouby.
  • Nechejte 10 minut chladit a poté nakrájejte na 16 čtverců.
  • Můžete podávat s máslem a větším množstvím medu.
Kukuřičné řezy naskládané na sobě a polévané medem.
www.whatgreatgrandmaate.com

Ispirujte se i našimi bezlepkovými recepty. Máme pro vás sladké i slané varianty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.