Užijte si tuto nadýchanou bezlepkovou kukuřičnou buchtu, která je bez lepku! Je neuvěřitelně jednoduchá na přípravu, stačí vám na ni pouze pár ingrediencí a všichni si na ni pochutnají.
INGREDIENCE
- 2 šálky hrubě mleté kukuřičné mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1a ½ šálku jogurtu nebo zakysané smetany
- 1/4 šálku medu
- 1/4 šálku ghí, másla nebo kokosového oleje, rozpuštěného a ochlazeného
- 1 velké vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 střední nastrouhaná cuketa (volitelně)
POSTUP
- Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia a pečící formu o rozměrech 20×20 vyložte pečicím papírem nebo ji bohatě vymažte.
- Ve velké míse smíchejte kukuřičnou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
- V samostatné misce smíchejte jogurt, med, ghí, vejce a vanilkový extrakt.
- Přidejte mokré přísady k suchým přísadám a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Pokud přidáváte cuketu, nastrouhejte ji, zabalte do utěrky a vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny.
- Vmíchejte do těsta.
- Těsto nalijte do připravené formy.
- Pečte 35–40 minut, dokud nebude buchta zlatavě hnědá a párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
- Pokud chcete mít buchtu s pěkným, lesklým vrškem, potřete ji máslem nebo ghí, až bude čerstvě vytažená z trouby.
- Nechejte 10 minut chladit a poté nakrájejte na 16 čtverců.
- Můžete podávat s máslem a větším množstvím medu.
Ispirujte se i našimi bezlepkovými recepty. Máme pro vás sladké i slané varianty!