Bezlepková polévka z pečené dýně (vegan)

Bezlepková polévka z pečené dýně (vegan)
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 2

Zdravější varianta krémové polévky z dýně hokkaido vás překvapí svou plnou chutí a nezatíží organismus ani naši planetu víc, než je nezbytně nutné. Objevte kouzlo veganské varianty dýňové polévky, která vám pohladí bříško zevnitř.

INGREDIENCE

  • polovina dýně Hokkaido
  • 1 lžička olivového oleje
  • 160 g zeleninového vývaru
  • 70 g kokosového mléka
  • sůl dle chuti

Na ozdobu

  • kokosové mléko
  • dýňový olej
  • pečená dýňová semínka

POSTUP:

  1. Rozřízněte dýni na poloviny, vydlabejte semínka a vnitřek potřete olivovým olejem a osolte.
  2. Dejte péct do trouby řezem dolů na 200°C po dobu cca 20 minut. Poté otočte řezem nahoru a pečte dalších 10 minut, nebo dokud není dýně měkká.
  3. Dýni oloupejte, pokud má tvrdou slupku a nakrájejte na kostky. 
  4. Vložte dýni do mixéru, zalijte vývarem a přidejte kokosové mléko a sůl. Mixujte dohladka.
  5. Polévku nalijte do hrnce a vařte několik minut.
  6. Servírujte horké ozdobené kapkou dýňového oleje, kokosového mléka a posypané praženými dýňovými semínky.
Recept na zdravou krémovou dýňovou polévku.
Zdroj: elephantasticvegan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.