Zdravější varianta krémové polévky z dýně hokkaido vás překvapí svou plnou chutí a nezatíží organismus ani naši planetu víc, než je nezbytně nutné. Objevte kouzlo veganské varianty dýňové polévky, která vám pohladí bříško zevnitř.
INGREDIENCE
- polovina dýně Hokkaido
- 1 lžička olivového oleje
- 160 g zeleninového vývaru
- 70 g kokosového mléka
- sůl dle chuti
Na ozdobu
- kokosové mléko
- dýňový olej
- pečená dýňová semínka
POSTUP:
- Rozřízněte dýni na poloviny, vydlabejte semínka a vnitřek potřete olivovým olejem a osolte.
- Dejte péct do trouby řezem dolů na 200°C po dobu cca 20 minut. Poté otočte řezem nahoru a pečte dalších 10 minut, nebo dokud není dýně měkká.
- Dýni oloupejte, pokud má tvrdou slupku a nakrájejte na kostky.
- Vložte dýni do mixéru, zalijte vývarem a přidejte kokosové mléko a sůl. Mixujte dohladka.
- Polévku nalijte do hrnce a vařte několik minut.
- Servírujte horké ozdobené kapkou dýňového oleje, kokosového mléka a posypané praženými dýňovými semínky.