Bezlepkový moučník plný čerstvých švestek, špetky skořice a vanilky v máslovém těstě. Je skvělý v kteroukoli denní dobu. Ať už jako snídaně, brunch, oběd nebo večeře.
Ingredience
- 500 g švestek, nakrájených na klínky
- 1 šálek mandlové mouky
- 1 šálek bezlepkové bílé směsi
- 1/2 lžičky xanthanové gumy (nepřidávejte, pokud vaše směs již xanthanovou gumu obsahuje)
- 1 polévková lžíce bezlepkového prášku do pečiva
- 1/4 lžičky mořské soli
- 1/2 šálku změkčeného másla
- 1/2 šálku + 2 lžíce kokosového cukru
- 2 velká vejce, pokojové teploty
- 1/2 šálku mléka pokojové teploty
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 lžičky mleté skořice
Postup
- Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia a vyložte pekáč o rozměrech 20×30 cm pečícím papírem.
- Promíchejte švestkové klínky se 2 lžícemi kokosového cukru a skořicí.
- Odložte na 15 minut.
- Ve velké míse smíchejte mouku, bezlepkovou směs, xanthanovou gumu, pokud ji používáte, prášek do pečiva a sůl.
- V samostatné míse pomocí elektrického mixéru smíchejte máslo, cukr a vejce.
- Přidejte mléko a vanilku a promíchejte.
- Přidejte mokrou směs k suchým přísadám a promíchejte.
- Těsto rozetřete na připravený plech a navrch rovnoměrně nandejte švestky.
- Pečte 35 minut nebo dokud buchta není zlatavě hnědá.
- Nechte na plechu zcela vychladnout a poté nakrájejte.