Bezlepková švestková buchta

Bezlepková švestková buchta
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 12

Bezlepkový moučník plný čerstvých švestek, špetky skořice a vanilky v máslovém těstě. Je skvělý v kteroukoli denní dobu. Ať už jako snídaně, brunch, oběd nebo večeře.

Ingredience

  • 500 g švestek, nakrájených na klínky
  • 1 šálek mandlové mouky
  • 1 šálek bezlepkové bílé směsi
  • 1/2 lžičky xanthanové gumy (nepřidávejte, pokud vaše směs již xanthanovou gumu obsahuje)
  • 1 polévková lžíce bezlepkového prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1/2 šálku změkčeného másla
  • 1/2 šálku + 2 lžíce kokosového cukru
  • 2 velká vejce, pokojové teploty
  • 1/2 šálku mléka pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 lžičky mleté skořice

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia a vyložte pekáč o rozměrech 20×30 cm pečícím papírem.
  2. Promíchejte švestkové klínky se 2 lžícemi kokosového cukru a skořicí.
  3. Odložte na 15 minut.
  4. Ve velké míse smíchejte mouku, bezlepkovou směs, xanthanovou gumu, pokud ji používáte, prášek do pečiva a sůl.
  5. V samostatné míse pomocí elektrického mixéru smíchejte máslo, cukr a vejce.
  6. Přidejte mléko a vanilku a promíchejte.
  7. Přidejte mokrou směs k suchým přísadám a promíchejte.
  8. Těsto rozetřete na připravený plech a navrch rovnoměrně nandejte švestky.
  9. Pečte 35 minut nebo dokud buchta není zlatavě hnědá.
  10. Nechte na plechu zcela vychladnout a poté nakrájejte.
Bezlepkové švestkový řezy. Jeden z nich drží ruka a zbylé jsou servírované na plechu.
www.onlyglutenfreerecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.