Jste celiaci případně chystáte pohoštění pro návštěvu s intolerancí lepku?
Nemusíte se bát!
Přinášíme vám ty nejlepší recepty na bezlepkové buchty, kteří ocení nejen celiaci.
Vyzkoušejte bábovku s pomerančovou polevou, řezy z cuket a čokolády a mnohé další.
Užijte si to!
Naše recepty
Tipy pro bezlepkové pečení
Bezlepkové buchty jsou náročnější než klasické buchty s moukou a proto vám přinášíme pár tipů, jak si pečení zjednodušit.
- Přidávejte do svých bezlepkových buchet vanilku nebo jiná aromata. Bezlepkové mouky mají často jedinečnou chuť a přidání dalších aromat pomůže zakrýt tuto specifickou příchuť.
- Buchty co nejdříve po upečení přendejte na mřížku, tím zajistíte jejich řádné vychladnutí. Zbytky lze poté zmrazit, aby byla zachována čerstvost.
- K zajištění správného vykynutí buchty potřebujete 2 čajové lžičky prášku do pečiva na šálek bezlepkové mouky.
- Bezlepkové buchty většinou nebývají tak vláčné jako normální buchty, proto je dobré pro přidání vlhkosti použít třtinový cukr místo bílého cukru, případně med či agáve. Pomoci může také přidání vajíčka nebo oleje navíc. V případě, že buchta obsahuje ovocné pyré, zakysanou smetanu nebo jogurt, vláčná bude sama o sobě.
- Nahrazení ¼ šálku mouky v receptu mletým lněným semínkem (1/4 šálku lněného semínka v ¼ šálku vody) přidá živiny.
- Vyvarujte se nadměrnému hnětení těsta.
A jak se vám naše recepty líbily? Napište nám do komentářů!