Tuto variantu ocení všichni, kteří musí nebo chtějí dodržovat bezlepkovou dietu!
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 100 g mandlové mouky
- 10 g lněné mouky
- 150 g změklého másla
- 100 g mletých mandlí
- 80 g třtinového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
Na krém
- 70 g čokolády s vysokým procentem kakaa
- 30 g třtinového cukru
- 160 g másla
- 1 lžíce rumu
Na dokončení
- 80 g jahodové marmelády
- 1 lžíce rumu
- 300 g čokolády s vysokým procentem kakaa
Postup
- Začněte přípravou marmelády, kterou budete potřebovat až na dokončení.
- Marmeládu nahřejte, přidejte rum, případně cukr dle chuti.
- Na závěr tyčovým mixérem vyšlehejte v jemné pyré. Poté nechte vychladit.
- Nyní se pusťte do přípravy těsta. Všechny suroviny na těsto smíchejte a propracujte v hladké těsto.
- Poté zabalte do potravinářské fólie a dejte na minimálně 30 minut vychladit do lednice.
- Předehřejte troubu na 170 °C.
- Těsto vyválejte na zhruba 3 mm silný plát, ze kterého vykrajujte kolečka.
- Pečte na pečicím papírem vyloženém plechu na 170 °C po dobu 7 – 8 minut. Poté nechte zchladnout.
- Připravte si máslový krém. Rozpusťte 70 g čokolády a vyšlehejte společně se 160 g změklého másla, rumem a 30 g třtinového cukru.
- Nyní již můžete dokončit. Na polovinu upečených koleček naneste zhruba půl lžičky marmelády a zhruba lžičku máslového krému. Krém nanášejte pomocí zdobicího cukrářského sáčku.
- Potom přilepte zbylá kolečka.
- Nyní rozpusťte 300 g čokolády a přelijte jí slepená kolečka.
- Můžete ozdobit plátky mandlí.
Tento recept na bezlepkové išelské cukroví bude chutnat všem strávníkům – nikoho ani nenapadne, že je cukroví bez lepku! Další varianty na bezlepkové cukroví najdete u nás!
Kde nejlépe a nejrychleji rozpustit čokoládu? No přeci na té nejlepší kuchyňské indukční desce! Podívejte se na naší recenzi a vyberte si tu vám nejbližší!