Neuvěřitelně nadýchané lívance z jogurtu a bezlepkových ovesných vloček se perfektně hodí jako snídaně nebo na víkendový brunch.
Ingredience
- ½ šálku plnotučného řeckého jogurtu
- ½ šálku neslazeného vanilkového mandlového mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce kokosového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ¼ lžičky mandlového extraktu
- 1,25 šálku bezlepkových ovesných vloček
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- volitelně borůvky nebo čokoládové lupínky
Postup
- Přidejte všechny přísady (kromě těch volitelných) do mixéru a mixujte na nejvyšší stupeň, dokud nebude směs zcela hladká, asi 30 sekund až 1 minutu.
- Těsto nechte 10 minut odležet v mixéru; to je důležité, aby se těsto řádně zahustilo!
- Po 10 minutách pánev lehce potřete máslem nebo olivovým olejem a dejte na střední plamen.
- Jakmile je pánev horká, přidejte na pánev přibližně 1/4 šálku těsta na každý lívaneček.
- Okamžitě přidejte 5-6 borůvek nebo čokoládových lupínků na lívanec a smažte 2-4 minuty, dokud se lívance mírně nenafouknou a na okrajích neuvidíte několik bublin.
- Otočte lívance a smažte dozlatova.
- Pokud zjistíte, že hnědnou příliš rychle, musíte snížit teplotu.
- Pánev očistěte a opakujte s novým olejem a zbývajícím těstem.
- Dobrou chuť!