Bezlepkové jogurtové lívance

Bezlepkové jogurtové lívance
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Neuvěřitelně nadýchané lívance z jogurtu a bezlepkových ovesných vloček se perfektně hodí jako snídaně nebo na víkendový brunch.

Ingredience

  • ½ šálku plnotučného řeckého jogurtu
  • ½ šálku neslazeného vanilkového mandlového mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky mandlového extraktu
  • 1,25 šálku bezlepkových ovesných vloček
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • volitelně borůvky nebo čokoládové lupínky

Postup                                       

  1. Přidejte všechny přísady (kromě těch volitelných) do mixéru a mixujte na nejvyšší stupeň, dokud nebude směs zcela hladká, asi 30 sekund až 1 minutu.
  2. Těsto nechte 10 minut odležet v mixéru; to je důležité, aby se těsto řádně zahustilo!
  3. Po 10 minutách pánev lehce potřete máslem nebo olivovým olejem a dejte na střední plamen.
  4. Jakmile je pánev horká, přidejte na pánev přibližně 1/4 šálku těsta na každý lívaneček.
  5. Okamžitě přidejte 5-6 borůvek nebo čokoládových lupínků na lívanec a smažte 2-4 minuty, dokud se lívance mírně nenafouknou a na okrajích neuvidíte několik bublin.
  6. Otočte lívance a smažte dozlatova.
  7. Pokud zjistíte, že hnědnou příliš rychle, musíte snížit teplotu.
  8. Pánev očistěte a opakujte s novým olejem a zbývajícím těstem.
  9. Dobrou chuť!
Lívance bez lepku servírované na sobě na talířku, zalité sirupem a ozdobené malinami a čokoládovými kousky.
www.ambitiouskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.