Bezlepkové linecké cukroví

Bezlepkové linecké cukroví
Příprava: 30 minut Vaření: 8 minut Počet porcí: 4

I linecké cukroví lze připravit bez lepku a chutná naprosto skvěle! Zkuste letos následující recept a uvidíte, že si na něm všichni pochutnají.

Ingredience

Na těsto

  • 315g bezlepkové mouky – příklady vhodné mouky uvádíme níže
  • 1 lžička xantanové gumy
  • 150g práškového cukru
  • špetka soli
  • ½ lžičky mleté vanilky
  • šťáva z půlky citronu
  • 250g změklého másla
  • 3 žloutky

Na dokončení

  • rybízová marmeláda
  • práškový cukr

Postup

  • Všechny suroviny na těsto dobře pracujte a vytvořte tak hladké těsto.
  • Rozválejte na zhruba 4 milimetry silný plát a vykrajujte požadované tvary.
  • Kvůli následnému lepení marmeládou, vykrajujte tvary vždy po dvou, přičemž do jednoho vykrojte menším vykrajovátkem otvor a druhý nechte celý. 
  • Pečte v předehřáté troubě na 190°C do dobu 8 minut.
  • Po mírném vychladnutí tvary slepujte rybízovou marmeládou a poprašte cukrem.

Recept na linecké cukroví bez lepku můžete ozvláštnit použitím jiné marmelády. Například meruňková marmeláda dodá lehce kyselou a přitom jemnou chuť, zatímco ostružinová zvýrazní vykrájené tvary. 

Linecké cukroví plněné marmeládou.
www.freiknuspern.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.