Bezlepkové medové perníčky

Bezlepkové medové perníčky
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 30

I lidé s celiakií chtějí mlsat. Dopřejte jim to!

Ingredience

  • 400 g bezlepkové mouky oblíbené značky (možno použít také pohankovou)
  • 140 g třtinového cukru
  • 100 g rozměklého másla
  • 2 vejce + na potření
  • 2 lžíce teplého medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • perníkové koření (pokud nemáme, tak lžičku mleté skořice a lžičku mletého hřebíčku)

Postup

  1. Všechny sypké suroviny smícháme v míse.
  2. Přidáme med, máslo a vejce a zpracujeme do jednolité hmoty.
  3. Těsto necháme odpočinout, klidně i přes noc.
  4. Na pomoučeném válu (i zde musíme použít bezlepkovou mouku) rozválíme těsto na tenké plátky a vykrajujeme zvolené vánoční tvary a pokládáme na pečicím papírem vyložený plech.
  5. Před pečením potřeme rozkvedlaným vajíčkem.
  6. Vkládáme do předem vyhřáté trouby na 180°C, pečeme asi 5 minut – jakmile zlátnou, vytahujeme.
Perníková srdíčka různě zdobená bílou polevou
Zdroj: shootsknitsandleaves.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.