Bezlepkové muffiny z mrkve

Bezlepkové muffiny z mrkve
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 15

Mrkvové bezlepkové muffiny jsou lehké, nadýchané a dostatečně sladké pro uspokojení mlsného jazyka. Nezní to jako skvělá svačina nebo snídaně akorát tak do ruky?

Co budeme potřebovat

  • jedno velké vejce
  • ¼ hrnku olivového oleje
  • ⅓ hrnku rozmačkaného zralého banánu
  • ¼  hrnku javorového nebo agávového sirupu
  • ½ hrnku jablečné přesnídávky nebo najemno nastrouhaného jablka
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • ½ lžičky soli
  • 1 a ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ hrnku neslazeného mandlového mléka
  • 1 vrchovatý hrnek najemno nastrouhané mrkve
  • ⅔ hrnku bezlepkových ovesných vloček
  • ½ hrnku mandlové mouky
  • 1 vrchovatý hrnek bezlepkové mouky  
  • ¼ hrnku vlašských ořechů

Postup

  • K vejci přidejte rozmačkaný banán, agáve nebo javorový sirup a olivový olej. Vše smíchejte.
  • Poté přidejte cukr, sodu, jablečnou přesnídávku nebo jablka, sůl, skořici a zamíchejte.
  • Přidejte mandlové mléko a zamíchejte.
  • Přisypte nastrouhanou mrkev, promíchejte.
  • Nakonec přidejte vločky, mandlovou mouku, bezlepkovou mouku, ořechy a zamíchejte. 
  • Naplňte formičky na muffiny těstem do ¾ a pečte při 190°C asi 35 minut.

K těmto receptům na muffiny se přímo vybízí podání kávy. Mrkněte, jak jsme ohodnotili kávovary Siemens v naší recenzi.

Věž z mrkvových muffinů.
Zdroj: eatsdelightful.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.