Mrkvové bezlepkové muffiny jsou lehké, nadýchané a dostatečně sladké pro uspokojení mlsného jazyka. Nezní to jako skvělá svačina nebo snídaně akorát tak do ruky?
Co budeme potřebovat
- jedno velké vejce
- ¼ hrnku olivového oleje
- ⅓ hrnku rozmačkaného zralého banánu
- ¼ hrnku javorového nebo agávového sirupu
- ½ hrnku jablečné přesnídávky nebo najemno nastrouhaného jablka
- ½ hrnku třtinového cukru
- ½ lžičky soli
- 1 a ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ hrnku neslazeného mandlového mléka
- 1 vrchovatý hrnek najemno nastrouhané mrkve
- ⅔ hrnku bezlepkových ovesných vloček
- ½ hrnku mandlové mouky
- 1 vrchovatý hrnek bezlepkové mouky
- ¼ hrnku vlašských ořechů
Postup
- K vejci přidejte rozmačkaný banán, agáve nebo javorový sirup a olivový olej. Vše smíchejte.
- Poté přidejte cukr, sodu, jablečnou přesnídávku nebo jablka, sůl, skořici a zamíchejte.
- Přidejte mandlové mléko a zamíchejte.
- Přisypte nastrouhanou mrkev, promíchejte.
- Nakonec přidejte vločky, mandlovou mouku, bezlepkovou mouku, ořechy a zamíchejte.
- Naplňte formičky na muffiny těstem do ¾ a pečte při 190°C asi 35 minut.
K těmto receptům na muffiny se přímo vybízí podání kávy. Mrkněte, jak jsme ohodnotili kávovary Siemens v naší recenzi.