Bezlepkové nudle

Bezlepkové nudle

Jednoduché, a přesto maximálně chutné. Přesně takové jsou tyto domácí těstoviny bez lepku, na kterých si pochutná i ten, kdo nemá problémy s celiakií.

Ingredience:

  • 150 g bezlepkové rýžové mouky plus navíc na posypání
  • 50 g bramborového škrobu
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 2 lžíce xanthanové gumy
  • 1/4 lžičky jemné mořské soli
  • 3 velká vejce
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup:

  • Všechny suroviny dáme do kuchyňského robota (ručně se těsto tak dobře nevypracuje) a hněteme do hladkého těsta.
  • Takto vypracované těsto přendáme na pomoučenou plochu a pomocí rukou hnětene dalších 5 minut.
  • Těsto rozdělíme na 4 – 5 stejných částí. Každou z nich na konci lehce stlačíme pomocí konečků prstů a vsuneme do strojku na těstoviny.
  • Začneme na nejširším stupni a postupně snižujeme, aby se těsto několikrát rozválelo.
  • Když bude těsto lepit, poprášíme ho rýžovou moukou.
  • Při zpracování nepoužíváme ta dvě nejmenší nastavení, protože by se mohlo těsto roztrhat, vzhledem k tomu, že není elastické jako to klasické.
  • Vyválíme cca 2 – 3 mm silný plát, dáme jej stranou a zakryjeme vlhkou čistou utěrkou, aby nebylo oschlé.
  • Zpracujeme i ostatní kusy těsta. Nakonec nastavíme strojek na těstoviny do polohy na nudle a vyválené těsto necháme projet skrz.
  • Pokud si na to netroufneme, můžeme pláty těsta jednoduše nakrájet ostrým nožem na 0,5 cm široké proužky.
Rychlý recept na bezlepkové těsto pro přípravu domácích těstovin.
Zdroj: https://www.jamieoliver.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.