Bezlepkové ovocné knedlíky

Bezlepkové ovocné knedlíky
Příprava: 90 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Tyto bezlepkové knedlíky neobsahují žádné alergeny a tak jsou vhodné i pro lidi trpící laktózovou intolerancí. Můžete je dle chuti naplnit libovolným ovocem a užít si je!

INGREDIENCE

  • 4 středně velké brambory ( cca 450 g )
  • 180 g přirozeně bezlepkové hladké bílé rýžové mouky
  • 65 g přirozeně bezlepkové hladké kukuřičné mouky
  • 20 g přirozeně bezlepkového kukuřičného škrobu
  • 2 celá vejce
  • špetka soli
  • ovoce dle chuti
  • mletý mák, opražená bezlepková strouhanka či kakao na posypání
  • bezlaktózové máslo nebo kokosový olej na přeliltí

POSTUP

  • Brambory se slupkou dáme vařit do dostatečně osolené vody.
  • Po uvaření je necháme vychladnout, oloupeme a následně je na jemném struhadle nastrouháme.
  • Ve větší misce smícháme přirozeně bezlepkovou hladkou bílou rýžovou mouku se stejně přirozeně bezlepkovou hladkou kukuřičnou moukou a kukuřičným škrobem.
  • Do směsi mouk vložíme nastrouhané brambory a celá vejce.
  • Těsto mícháme rukou dokud nám nevznikne hladké, pevné těsto, které se jen jemně lepí.
  • Vyhnětený bochník těsta necháme odpočinout po dobu 20 minut (těsto nezakrýváme).
  • Po 20 minutách z těsta s pomocí rukou tvoříme 16 kuliček, které zploštíme a plníme ovocem.
  • Naplněné knedlíky vkládáme do vařící jemně osolené vody.
  • Bezlepkové knedlíky vaříme cca 5 minut pod pokličkou a po vyplutí na hladinu bez poklice 1 minutu (samozřejmě záleží na velikosti knedlíků).
  • Uvařené bezlepkové knedlíky opatrně vyjmeme z vody, posypeme mletým mákem, kakem či strouhankou a přelijeme rozpuštěným bezlaktózovým máslem nebo kokosovým olejem.
Švestkové knedlíky na talíři s příborem, posypané mákem.
www.ugazdinky.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.