Bezlepkové plněné bramborové knedlíky

Bezlepkové plněné bramborové knedlíky

Lahodné bezlepkové knedlíky z bramborového těsta s náplní z hovězího masa a cibule ocení nejen celiaci! Z uvedeného receptu připravíte asi 15 knedlíků.

INGREDIENCE

Na bramborové knedlíky:

  • 2 střední brambory
  • 2 vejce
  • 1 šálek hladké bezlepkové mouky

Na náplň:

  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1/2 cibule
  • 2-3 stroužky česneku (nebo 1 vrchovatá lžíce sušeného česneku)
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušené šalvěje
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžíce omáčky tamari
  • 1/2 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • černý pepř
  • olivový olej

POSTUP

  • Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • Vaříme do měkka, scedíme a rozmačkáme je, dokud nezůstanou žádné hrudky.
  • Jakmile bramborová kaše trochu vychladne, rozklepneme do ní 2 vejce a mícháme vidličkou, dokud se vše dobře nespojí.
  • Postupně přidáváme mouku, dokud nedosáhneme správné konzistence.
  • Těsto by mělo být trochu lepivé, ale zároveň by se s ním mělo dobře manipulovat rukama (pokud si ruce nejprve lehce namočíme, aby se nelepilo).
  • Polovinu cibule a pár stroužků česneku nakrájíme nadrobno.
  • Mleté hovězí maso smažíme na středním plameni na troše olivového oleje, dokud nebude zcela hotové.
  • Snížíme teplotu na střední/nízkou a přidáme cibuli a česnek.
  • Vaříme pár minut nebo dokud cibule nezměkne.
  • Přidáme zbytek ingrediencí a pokračujeme ve vaření po dobu několika minut.
  • Necháme trochu vychladnout.
  • Lehce si navlhčíme ruce, uchopíme malou hrst těsta a uděláme z něj kouli.
  • Kouli zmáčkneme, aby se zploštila na cca 1 cm silnou placku.
  • Doprostřed nandáme malou lžičku náplně.
  • Nedáváme náplně příliš mnoho, aby se knedlík nerozpadl.   
  • Opatrně přeložíme knedlík napůl a přitiskneme 2 strany k sobě, abychom ho uzavřeli.   
  • Poté opatrně zakulatíme okraje a vytvarujeme do koule.
  • Přivedeme k varu osolenou vodu ve velkém hrnci.
  • Knedlíky opatrně přidáváme do vroucí vody a dáváme pozor, abychom hrnec nepřeplnili.   
  • Každou várku vaříme 3 minuty a scedíme pomocí děrované lžíce.
  • Užijte si to!
Knedlíky z brambor plněné mletým masem.
www.kimieatsglutenfree.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.