Tento snadný bezlepkový čokoládový dort je super jednoduchý a má perfektní chuť. Vyzkoušejte!
Ingredience
- 320 g krystalového cukru
- 285 g bezlepkové mouky
- 3/4 šálku neslazeného kakaového prášku
- 1 a 1/2 čajové lžičky bezlepkového prášku do pečiva
- 1 a 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička soli
- 2 velká vejce
- 1 šálek mléka
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu, bezlepkového
- 3/4 šálku vroucí vody
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C a vymažte dortovou formu nebo vyložte pečícím papírem.
- Ve velké míse rozmíchejte cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, sodu a sůl, dokud nejsou viditelné hrudky.
- Přidejte vejce, mléko, olej a vanilkový extrakt, míchejte další 2 minuty.
- Poté přimíchejte vroucí vodu. Vznikne těsto.
- Těsto vlijte do pečící formy a lžící rovnoměrně rozprostřete.
- Vložte do trouby a pečte po dobu 35 až 40 minut. Strukturu těsta kontrolujte pomocí špejle.
- Když je korpus upečený, vyjměte z trouby a nechte odpočívat a vychladnout alespoň na 5 minut. Nakonec vyklepněte.