Bezlepkové těsto na dort

Bezlepkové těsto na dort
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Tento snadný bezlepkový čokoládový dort je super jednoduchý a má perfektní chuť. Vyzkoušejte!

Ingredience

  • 320 g krystalového cukru
  • 285 g bezlepkové mouky
  • 3/4 šálku neslazeného kakaového prášku
  • 1 a 1/2 čajové lžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 velká vejce
  • 1 šálek mléka
  • 1/2 šálku rostlinného oleje
  • 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu, bezlepkového
  • 3/4 šálku vroucí vody

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C a vymažte dortovou formu nebo vyložte pečícím papírem.
  • Ve velké míse rozmíchejte cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, sodu a sůl, dokud nejsou viditelné hrudky.
  • Přidejte vejce, mléko, olej a vanilkový extrakt, míchejte další 2 minuty.
  • Poté přimíchejte vroucí vodu. Vznikne těsto.
  • Těsto vlijte do pečící formy a lžící rovnoměrně rozprostřete.
  • Vložte do trouby a pečte po dobu 35 až 40 minut. Strukturu těsta kontrolujte pomocí špejle.
  • Když je korpus upečený, vyjměte z trouby a nechte odpočívat a vychladnout alespoň na 5 minut. Nakonec vyklepněte.
těsto na dort z bezlepkových ingrediencí
zdroj: glutenfreepalate.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.