Bezlepkové vánoční perníčky

Bezlepkové vánoční perníčky
Příprava: 30 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 50

Tyto vánoční perníčky bez lepku mají dokonalou texturu a naprosto skvělou chuť! Vychutnejte si je jen tak samotné, posypané moučkovým cukrem, nebo je ozdobte polevou.

Ingredience

Na těsto

  • 250g medu
  • 150g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 150g másla
  • 350g světlé bezlepkové mouky – příklady vhodné mouky uvádíme níže
  • 100g pohankové mouky
  • 1 lžíce mouky z hroznových jader
  • 100g mletých mandlí
  • ½ lžičky xantanové gumy
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vejce

Na polevu

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 150 g práškového cukru

Postup

  • V hrnci rozpusťte máslo, přimíchejte med, cukr a sůl a nechte zchladnout.
  • Smíchejte mouky, mleté mandle, gumu, perníkové koření a prášek do pečiva.
  • Vyšlehejte vejce a přidejte k máslové hmotě.
  • Přidejte sypkou směs a dobře propracujte v lepkavé těsto.
  • Těsto přikryjte a nechte 24 hodin odležet.
  • Těsto vyválejte na zhruba ½ centimetru silný plán a vykrájejte požadované tvary.
  • Na plechu vyloženém pečicím papírem pečte na 180°C 12-15 minut.
  • Poleva: Důkladně promíchejte práškový cukr s citronovou šťávou.
  • Takto vzniklou polevou ozdobte bezlepkové perníčky.

Do těsta na bezlepkové vánoční perníčky můžete přidat 2 lžíce kakaa. Těsto tak bude tmavší a bílá poleva na něm více vynikne.  

Perníčky bez lepku tradičně zdobené bílkovou polevou.
www.glutenfrei-kochen.de

Máme pro vás i dalších 6 top receptů na vánoční cukroví s kokosem: kuličky, linecké a další!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.