Máte bezlepkovou dietu? Ani tak se nemusíte tohoto oblíbeného cukroví vzdávat.
Ingredience
- 180 g moučkového cukru
- 120 g másla
- 200 g mletých bezlepkových piškotů
- 2 PL kakaa
- 3 PL rumu
- 1 balíček bezlepkových piškotů na spodní část úlů
Náplň
- 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
- 1 PL másla
- 1 čajová lžička rumu
Postup
- Nejprve si připravte těsto. Smíchejte všechny ingredience, dokud nebudou mít konzistenci těsta. (Zhruba 30 piškotů si dejte stranou.)
- Těsto dejte na hodinu vychladit do ledničky.
- Plechovku se slazeným kondenzovaným mlékem dejte vařit zhruba hodinu do tlakového hrnce.
- Následně karamel ušlehejte se lžící másla a lžičkou rumu do krému.
- Formičky si vysypte trochou moučkového cukru, aby se k nim těsto nepřilepilo.
- Naplňte formičky vychlazeným těstem a uprostřed udělejte důlek.
- Každý úl naplňte karamelovým krémem, uzavřete piškotem a vyklopte.