Bezlepkové vánoční úlky

Bezlepkové vánoční úlky
Příprava: 30 minut Počet porcí: 35

Máte bezlepkovou dietu? Ani tak se nemusíte tohoto oblíbeného cukroví vzdávat.

Ingredience

  • 180 g moučkového cukru
  • 120 g másla
  • 200 g mletých bezlepkových piškotů
  • 2 PL kakaa
  • 3 PL rumu
  • 1 balíček bezlepkových piškotů na spodní část úlů

Náplň

  • 1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
  • 1 PL másla
  • 1 čajová lžička rumu

Postup

  1. Nejprve si připravte těsto. Smíchejte všechny ingredience, dokud nebudou mít konzistenci těsta. (Zhruba 30 piškotů si dejte stranou.)
  2. Těsto dejte na hodinu vychladit do ledničky.
  3. Plechovku se slazeným kondenzovaným mlékem dejte vařit zhruba hodinu do tlakového hrnce.
  4. Následně karamel ušlehejte se lžící másla a lžičkou rumu do krému.
  5. Formičky si vysypte trochou moučkového cukru, aby se k nim těsto nepřilepilo.
  6. Naplňte formičky vychlazeným těstem a uprostřed udělejte důlek.
  7. Každý úl naplňte karamelovým krémem, uzavřete piškotem a vyklopte.
Vánoční hnízda bez lepku plněná karamelovým krémem.
Zdroj: thefooddictator.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.