Bezlepkový chléb z prosa a tapioky

Bezlepkový chléb z prosa a tapioky

Není nad lahodný kousek čerstvého chleba. Připravte si jej doma dle vlastních představ. Klidně jej obohaťte semínky. Podávejte třeba se svou oblíbenou pomazánkou.

Ingredience:

  • ¾ hrnku teplé vody
  • 1 balíček instantního droždí
  • 1 a ½ hrnku mouky z prosa
  • 1 hrnek tapiokového škrobu
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce xantanové gumy
  • 1 lžička soli
  • ½ prášku do pečiva
  • 3 velká vejce (rozšlehaná)
  • 2 lžíce olivového nebo jiného rostlinného oleje
  • 1 lžička jablečného octa

Postup:

  • Smíchejte si droždí s vodou a nechte 5 minut odstát.
  • Do mixéru si vsypte mouku z prosa, škrob, cukr, gumu, sůl, prášek do pečiva a rozmixujte.
  • Poté směs vsypte do robota, přidejte vodu s droždím, vejce, olej, ocet a vše důkladně prohnětejte.
  • Bochník si dejte do pekáčku (potřeného olejem) o velikosti asi 20x10x10 cm. 
  • Přikryjte potravinářskou fólií a nechte jej vykynout do dvojnásobné velikosti.
  • Troubu si předehřejte na 180 °C.
  • Dejte péci na zhruba 45 minut.
chléb bez lepku
Zdroj: kingarthurflour.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.