Bezlepkový kakaový dort s třešňovou náplní, šlehačkou a hořkou čokoládou

Bezlepkový kakaový dort s třešňovou náplní, šlehačkou a hořkou čokoládou

Dokonalý low carb dort, který navíc neobsahuje žádný lepek! Skvělý pro celiaky i ty, kteří si hlídají příjem cukru. Pojďme se na něj společně podívat!

Na třešňovou náplň:

  • 1 šálek čerstvých vypeckovaných třešní
  • 1/4 šálku vody
  • 1 lžíce erythritolu

Na korpus:

  • 3/4 šálku másla (nebo kokosového oleje)
  • 6 velkých vajec
  • 3/4 šálku neslazeného mandlového mléka
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 3 šálky mandlové mouky
  • 1/2 šálku kokosové mouky
  • 1/2 šálku kakaového prášku
  • 1 lžička xanthanové gumy
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžíce vanilky
  • 1,5 šálku erythritolu

Na šlehačku:

  • 230 g sýra Philadelphia
  • 2 šálky smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilky
  • 1/4 šálku erythritolu
  • 3 lžíce čokoládových hoblin na ozdobení

Postup

  • Do malého hrnce přidejte třešně, vodu a sladidlo.
  • Vařte na středním plameni, dokud třešně nezměknou.
  • Nechte zcela vychladnout.
  • Vyšlehejte studený sýr Philadelphia v míse stolního mixéru.
  • Šlehejte, dokud sýr mírně nezměkne.
  • K sýru přidejte 2 šálky smetany ke šlehání, vanilku a sladidlo a pomalu míchejte, dokud se vše dobře nepromísí.
  • Šlehejte, dokud se nevytvoří špičky.
  • Nepřemíchejte.
  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Vymažte a vysypte mandlovou moukou dvě 20 cm dortové formy (nebo tři 15 cm dortové formy).
  • Na dno přidejte kolečko pečícího papíru, aby se korpus nepřilepis.
  • V míse smíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva, xanthanovou gumu a sůl.
  • Ve velké míse nebo ve stolním mixéru šlehejte máslo a erythritol, dokud nebude směs krémová a dobře promíchaná.
  • Nechte mixér běžet na nízké rychlosti a přidávejte vejce jedno po druhém.
  • Před přidáním dalšího vždy počkejte, až se první zapracuje.
  • Jakmile jsou vejce rozmixovaná, přidejte mandlové mléko, vanilku a jablečný ocet.
  • V malých dávkách vmíchejte suché ingredience do mokrých.
  • Nepřemixujte.
  • Těsto bude husté a těžko se roztírá, snažte se ho rovnoměrně rozprostřít po dně dortových forem.
  • Pečte 25–30 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu korpusu čisté.
  • Před vyklopením na chladicí mřížku nechte 10 minut vychladit v dortových formách.
  • Jakmile korpusy vychladnou, navrstvěte rovnoměrně mezi korpusy šlehačku, hobliny čokolády a třešňovou náplň.
  • Vršek a boky sestaveného dortu pokapejte případnou zbylou třešňovou náplní.
  • Užijte si to!
Čokoládový dort bez lepku s třešněmi a šlehačkou.
www.sugarfreesprinkles.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.