Bezlepkový knedlík

Bezlepkový knedlík

Pokud z jakéhokoli jiného důvodu nemůžete lepek, tak i pro vás máme skvělý recept, podle kterého si připravíte ten nejlepší knedlík pro celiaky!

Ingredience

  • 500 g bezlepkové mouky Mix B
  • 21 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 400 ml vlažné vody
  • 1 vajíčko
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce jablečného octa

Postup

  1. Připravíme si všechny ingredience.
  2. Mouku si prosejeme a přidáme do ní sůl.
  3. Vajíčko si rozšleháme.
  4. Z droždí, 150 ml vody a cukru si připravíme kvásek.
  5. Na dno nádoby dáme nejprve olej, poté přidáme 250 ml vlažné vody, jablečný ocet, rozšlehané vajíčko a kvásek.
  6. Pokud nemáte doma čerstvé droždí, vmíchejte do mouky 1 balíček sušeného droždí.
  7. Přidáme prosetou mouku se solí.
  8. Domácí pekárnu si zapneme na program ,,těsto“ a těsto do ní dáme vykynout.
  9. Pokud nemáte pekárnu, jednoduše těsto promíchejte a nechte vykynout na teplém místě.
  10. Naolejujte si potravinářskou fólii i formu na knedlík.
  11. Do největšího hrnce (28 a více cm) nalijeme vodu, přikryjeme poklicí a dáme vařit.
  12. Vykynuté těsto překlopíme na naolejovanou fólii.
  13. Naolejovanýma rukama vytvarujeme do tvaru knedlíku a přendáme do formy.
  14. Formu vložíme do hrnce s horkou vodou a přikryjeme poklicí.
  15. Plamen dáme tak na střední stupeň a vaříme 30 minut.
  16. Dobrou chut!
Jeden knedlík vcelku a druhý nakrájený, oba položený na prkýnku.
www.webresepte.co.za

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.