Pokud z jakéhokoli jiného důvodu nemůžete lepek, tak i pro vás máme skvělý recept, podle kterého si připravíte ten nejlepší knedlík pro celiaky!
Ingredience
- 500 g bezlepkové mouky Mix B
- 21 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 400 ml vlažné vody
- 1 vajíčko
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce jablečného octa
Postup
- Připravíme si všechny ingredience.
- Mouku si prosejeme a přidáme do ní sůl.
- Vajíčko si rozšleháme.
- Z droždí, 150 ml vody a cukru si připravíme kvásek.
- Na dno nádoby dáme nejprve olej, poté přidáme 250 ml vlažné vody, jablečný ocet, rozšlehané vajíčko a kvásek.
- Pokud nemáte doma čerstvé droždí, vmíchejte do mouky 1 balíček sušeného droždí.
- Přidáme prosetou mouku se solí.
- Domácí pekárnu si zapneme na program ,,těsto“ a těsto do ní dáme vykynout.
- Pokud nemáte pekárnu, jednoduše těsto promíchejte a nechte vykynout na teplém místě.
- Naolejujte si potravinářskou fólii i formu na knedlík.
- Do největšího hrnce (28 a více cm) nalijeme vodu, přikryjeme poklicí a dáme vařit.
- Vykynuté těsto překlopíme na naolejovanou fólii.
- Naolejovanýma rukama vytvarujeme do tvaru knedlíku a přendáme do formy.
- Formu vložíme do hrnce s horkou vodou a přikryjeme poklicí.
- Plamen dáme tak na střední stupeň a vaříme 30 minut.
- Dobrou chut!