Bezlepkový tvarohový dort s mandlemi

Bezlepkový tvarohový dort s mandlemi

I lidé s bezlepkovou dietou mohou mlsat.

Budete potřebovat:

  • 250 gramů pomerančového pyré
  • 200 gramů měkkého tvarohu
  • 50 gramů jemné rýžové mouky
  • 250 gramů mandlové mouky
  • 250 gramů hnědého cukru
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 4 vejce
  • 2 polévkové lžíce mandlových plátků

Postup přípravy:

  • Nejdříve si připravte pomerančové pyré.
  • Dva omyté pomeranče vložte do studené vody a duste je jednu hodinu.
  • Dušené pomeranče nakrájejte na čtvrtky, odstraňte semínka a nechte vychladnout.
  • Nakonec je rozmixujte do hrubého pyré – malé kousky dodají koláči lepší strukturu.
  • Vymažte pečicí formu na koláč máslem, dno vysypte rýžovou moukou a boky formy vysypte cukrem.
  • Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte je s polovinou cukru v tuhý sníh.
  • Dále utřete žloutky se zbylým cukrem a vanilkovým extraktem – můžete použít i vanilkový cukr.
  • Přidejte tvaroh a pomerančové pyré a vyšlehejte.
  • Mandlovou a rýžovou mouku prosejte a přidejte ke pomerančové směsi.
  • Pořádně promíchejte a přidejte tuhý sníh z bílků.
  • Sníh zlehka vmíchejte do těsta, které vložte do formy.
  • Na povrch těsta položte plátky mandlí, které koláč ozdobí.
  • Troubu zapněte na 170 stupňů, ale až do ní vložíte formu s těstem – to zajistí rovnoměrné pečení, koláč se nenafoukne.
  • Pečte asi jednu hodinu.
kulatý koláč s tvarohovou polevou a nasekanými mandlemi
zdroj foto: deliciousmagaznie.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.