I lidé s bezlepkovou dietou mohou mlsat.
Budete potřebovat:
- 250 gramů pomerančového pyré
- 200 gramů měkkého tvarohu
- 50 gramů jemné rýžové mouky
- 250 gramů mandlové mouky
- 250 gramů hnědého cukru
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 4 vejce
- 2 polévkové lžíce mandlových plátků
Postup přípravy:
- Nejdříve si připravte pomerančové pyré.
- Dva omyté pomeranče vložte do studené vody a duste je jednu hodinu.
- Dušené pomeranče nakrájejte na čtvrtky, odstraňte semínka a nechte vychladnout.
- Nakonec je rozmixujte do hrubého pyré – malé kousky dodají koláči lepší strukturu.
- Vymažte pečicí formu na koláč máslem, dno vysypte rýžovou moukou a boky formy vysypte cukrem.
- Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte je s polovinou cukru v tuhý sníh.
- Dále utřete žloutky se zbylým cukrem a vanilkovým extraktem – můžete použít i vanilkový cukr.
- Přidejte tvaroh a pomerančové pyré a vyšlehejte.
- Mandlovou a rýžovou mouku prosejte a přidejte ke pomerančové směsi.
- Pořádně promíchejte a přidejte tuhý sníh z bílků.
- Sníh zlehka vmíchejte do těsta, které vložte do formy.
- Na povrch těsta položte plátky mandlí, které koláč ozdobí.
- Troubu zapněte na 170 stupňů, ale až do ní vložíte formu s těstem – to zajistí rovnoměrné pečení, koláč se nenafoukne.
- Pečte asi jednu hodinu.