Bezmasé dýňové rizoto

Bezmasé dýňové rizoto
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Zeleninové rizoto si můžete připravit i s touto barevnou podzimní pochoutkou. 

INGREDIENCE

  • 350 g oloupané a vypeckované dýně
  • 1 středně velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 300 g rýže arborio
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • ¾ hrnku nastrouhaného parmazánu
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 špetka pepře

POSTUP

  • Dýni si nakrájíme na menší kousky, cibuli si nakrájíme na kostičky a česnek také. 
  • Na másle a oleji si orestujeme cibuli, česnek, přidáme dýni a necháme změknout. 
  • Po změknutí dýni rozmačkáme na kaši, přidáme propranou rýži a restujeme. 
  • Postupně přiléváme vývar po půl hrnku. 
  • Když se tekutina vypaří, přidáme další vývar. 
  • Vaříme do změknutí rýže. 
  • Nakonec dochutíme muškátovým oříškem a pepřem a podáváme s nastrouhaným parmazánem.
Rizoto s dýní a parmazánem nejen pro vegetariány.
carolinescooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.