Zeleninové rizoto si můžete připravit i s touto barevnou podzimní pochoutkou.
INGREDIENCE
- 350 g oloupané a vypeckované dýně
- 1 středně velká cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 300 g rýže arborio
- 3 hrnky zeleninového vývaru
- ¾ hrnku nastrouhaného parmazánu
- 1 špetka muškátového oříšku
- 1 špetka pepře
POSTUP
- Dýni si nakrájíme na menší kousky, cibuli si nakrájíme na kostičky a česnek také.
- Na másle a oleji si orestujeme cibuli, česnek, přidáme dýni a necháme změknout.
- Po změknutí dýni rozmačkáme na kaši, přidáme propranou rýži a restujeme.
- Postupně přiléváme vývar po půl hrnku.
- Když se tekutina vypaří, přidáme další vývar.
- Vaříme do změknutí rýže.
- Nakonec dochutíme muškátovým oříškem a pepřem a podáváme s nastrouhaným parmazánem.