Bezmasé špagety se zeleninou

Bezmasé špagety se zeleninou
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Recept na milánské špagety, tak trochu jinak. Nebojte se vychutnat si tuto výbornou bezmasou variantu italských těstovin! Že v receptu chybí maso, díky vyvážené chuti koření a pestré kombinaci zeleniny ani nepoznáte!  

Co budeme potřebovat

  1. 200 ml vroucí vody
  2. 140 g sušených hříbků
  3. lžíce oleje
  4. 180 g nakrájené cibule
  5. 100 g jemně nakrájené mrkve
  6. 80 g jemně nakrájeného celeru
  7. 230 g jemně nasekaných žampionů
  8. 6 stroužků česneku prolisovaných
  9. 3 lžíce rajčatového protlaku
  10. lžička sušeného oregana
  11. ¾ lžičky soli
  12. lžička červené papriky
  13. 250 ml rajčatové omáčky
  14. 340 loupané máslové dýně
  15. 120 g celozrnných špaget
  16. 40 g jemně nasekaných vlašských ořechů (opražených)
  17. 30 g nastrouhaného parmazánu

Postup

  1. Hříbky v malé misce zalijeme vroucí vodou a necháme je asi 15 minut odstát.
  2. Hříbky vyndáme a nadrobno je nakrájíme a znovu je vrátíme do vody.
  3. Mezitím si rozpálíme velkou pánev na střední teplotu.
  4. Přidáme olej.
  5. Když je olej prohřátý, přidáme cibuli, mrkev a celer.
  6. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut.
  7. Přidáme žampiony a česnek a pokračujeme dalších 6 minut ve vaření, dokud se tekutina z hub neodpaří.
  8. Přidáme hovězí maso a za občasného míchání vaříme další 3 minuty.
  9. Vmícháme rajčatový protlak a vaříme další minutu.
  10. Do pánve vhodíme hříbky včetně vody, oregano, sůl, pepř a rajčatovou omáčku.
  11. Celou směs v pánvi přivedeme k varu.
  12. Poté snížíme teplotu a pokračujeme ve vaření na odryté pánvi dalších 12 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  13. Pomocí škrabky z máslové dýně vytvoříme nudle a dáme je stranou.
  14. Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu.
  15. V posledních 2 minutách vaření vhodíme do hrnce se špagetami nudle z máslové dýně.
  16. Scedíme a dáme stranou.
  17. Do omáčky vmícháme vlašské ořechy do omáčky.
  18. Těstoviny nandáme na talíř, přidáme boloňskou omáčku a posypeme sýrem.
Boloňské špagety bez mase a jen horou zeleniny, s dýňovými špagetami.
Zdroj: keepingitsimpleblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.