Recept na milánské špagety, tak trochu jinak. Nebojte se vychutnat si tuto výbornou bezmasou variantu italských těstovin! Že v receptu chybí maso, díky vyvážené chuti koření a pestré kombinaci zeleniny ani nepoznáte!
Co budeme potřebovat
- 200 ml vroucí vody
- 140 g sušených hříbků
- lžíce oleje
- 180 g nakrájené cibule
- 100 g jemně nakrájené mrkve
- 80 g jemně nakrájeného celeru
- 230 g jemně nasekaných žampionů
- 6 stroužků česneku prolisovaných
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- lžička sušeného oregana
- ¾ lžičky soli
- lžička červené papriky
- 250 ml rajčatové omáčky
- 340 loupané máslové dýně
- 120 g celozrnných špaget
- 40 g jemně nasekaných vlašských ořechů (opražených)
- 30 g nastrouhaného parmazánu
Postup
- Hříbky v malé misce zalijeme vroucí vodou a necháme je asi 15 minut odstát.
- Hříbky vyndáme a nadrobno je nakrájíme a znovu je vrátíme do vody.
- Mezitím si rozpálíme velkou pánev na střední teplotu.
- Přidáme olej.
- Když je olej prohřátý, přidáme cibuli, mrkev a celer.
- Za občasného míchání vaříme asi 5 minut.
- Přidáme žampiony a česnek a pokračujeme dalších 6 minut ve vaření, dokud se tekutina z hub neodpaří.
- Přidáme hovězí maso a za občasného míchání vaříme další 3 minuty.
- Vmícháme rajčatový protlak a vaříme další minutu.
- Do pánve vhodíme hříbky včetně vody, oregano, sůl, pepř a rajčatovou omáčku.
- Celou směs v pánvi přivedeme k varu.
- Poté snížíme teplotu a pokračujeme ve vaření na odryté pánvi dalších 12 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Pomocí škrabky z máslové dýně vytvoříme nudle a dáme je stranou.
- Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu.
- V posledních 2 minutách vaření vhodíme do hrnce se špagetami nudle z máslové dýně.
- Scedíme a dáme stranou.
- Do omáčky vmícháme vlašské ořechy do omáčky.
- Těstoviny nandáme na talíř, přidáme boloňskou omáčku a posypeme sýrem.