Bezlepkové palačinky: ovocné, tvarohové, jogurtové. Které si dáte?

Palačinky bez mouky jsou zdravější a mohou si je dopřát i celiaci. 

Pokud vás honí mlsná, můžete si během chvilky připravit náramný dezert. 

Ochutnejte méně klasické proměnné, které jsou však velice chutné.

Třeba budete mile překvapeni!

Jak udělat palačinky bez mouky?

Amolety, lívance nebo palačinky. Zní to jinak, ale často se tímto názvem rozumí totožné. Jak je tedy udělat bez klasické pšeničné mouky? Můžete ji nahradit moukou s menším množstvím lepku, třeba špaldovou nebo rozemletými ovesnými vločkami.

Pokud máte bezlepkovou dietu, jistě víte, jaké možnosti moučných alternativ se nabízí. Rýžová, pohanková, jáhlová, tapioková, mandlová a další. Je skvělé využít i lepšího “pojiva”, třeba banány, které nahradí i cukr. 

K další nejen snídaňové inspiraci se můžete podívat i na ty nejlepší moučníky z banánu nebo ochutnejte palačinky naslano.

A jaké palačinky patří mezi vaše nejoblíbenější?

Podělte se s námi. 

A ať se dílo vydaří!

Zuzka Pitříková

Autor článku
Zuzka Pitříková

Je to už nějaký ten pátek, co jsem upekla svůj první koláč. Pak se k tomu přidalo pár vychytávek a hlavně skvělé recepty. Můj volný čas ráda trávím objevováním nových sladkých dezertů. Nejen, že je ráda peču, ale i ochutnávám a nakonec o nich píšu. Samozřejmě jsem hospodyňkou, která denně vaří a vymýšlí kompromisy pro svou rodinu. Objevte se mnou nejen sladké recepty a vydejte se do tajů naší online kuchařky.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Objevte podobné tipy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.