Bezvaječné rohlíčky s vlašskými ořechy

Bezvaječné rohlíčky s vlašskými ořechy

Druh tohoto cukroví vděčí za dvou křehkost právě obsahu másla a nepřítomnosti vajíčka. Jedná se o tzv. sušenku s ořechy a vanilkovým cukrem, který si můžete buď koupit v obchodě, nebo jednoduše připravit sami (více se dozvíte níže).

Ingredience

  • Hladkou mouku 280g
  • Moučkový cukr 40g
  • Mleté vlašské ořechy 80g
  • Máslo 200g
  • Vanilkový cukr 2 sáčky
  • Citronovou kůru
  • Moučkový cukr na posyp/obalení

Postup

  • Vložte všechny ingredience do velké mísy a smíchejte tak, aby se všechny dobře propojily.
  • Mělo by vám vzniknout hladké těsto.
  • Toto těsto poté vytvarujte do tvaru válečku o průměru asi 3-4 cm a zabalte do plastové potravinářské fólie.
  • Nechte odpočinout v lednici alespoň na hodinu, či dvě.
  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • Váleček těsta nakrájejte na malé kousky, ze kterých vytvarujte malé rohlíčky.
  • Rohlíčky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Jednotlivé várky vanilkových rohlíčků pečte 12-15 minut (v závislosti na velikosti rohlíčků), nebo než začnou zlátnout.
  • V době pečení si smíchejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem (návod na vlastní vanilkový cukr níže).
  • Hotové a ještě teplé rohlíčky, dvě minuty po vyndání z trouby, obalte v námi smíchané cukrové směsi.
  • Obalené rohlíčky nechte ještě úplně vychladnout a poté jsou připraveny k servírování.
  • A co je super – v chladném prostředí vydrží čerstvé několik týdnů.
Vánoční rohlíčky v cukru
Zdroj: pixabay.com
Monika Blažková

Autor článku
Monika Blažková

Vaření je můj relax. Už od malička mě učila moje mamka ty nejlepší dobroty. Mimo jiné se ve volném čase věnuji pečení pro mé blízké a nyní ráda předám nějakou tu inspiraci i vám. :)

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.