Bílá polévka z husích drobů

Bílá polévka z husích drobů

Ačkoli to pro někoho zní možná neuvěřitelně, i drůbková polévka může být delikatesou a tento recept je toho důkazem. Přesvědčte se sami!

INGREDIENCE

  • 2 husí trupy
  • 2 cibule
  • 1 lžíce husího sádla
  • 2 brambory
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 100 g hladké mouky
  • 1 balení husích drobů
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl
  • celý černý pepř
  • nové koření
  • mletý černý pepř
  • muškátový ořech
  • petrželová nať
  • 250 ml smetany na vaření 15 %

POSTUP

  • Husí trupy a droby uvařte ve vodě, do které dejte kořenovou zeleninu a neoloupanou cibuli.
  • Přidejte nové koření a celý pepř.
  • Droby uvařte doměkka a vyjměte.
  • Vývar vařte dále.
  • Na sádle orestujte na kostičky nakrájenou cibulku.
  • Přidejte hladkou mouku a chvilku restujte.
  • Jíška musí být světlá.
  • Zalijte smetanou a scezeným vývarem.
  • Pomalu vařte a přidejt na kostičky nakrájené brambory.
  • Když jsou uvařené, přidejte nakrájené husí droby a kořenovou zeleninu z vývaru.
  • Osolte a opepřete.
  • Ke zjemnění přidejte kostku másla a muškátový oříšek.
  • V olivovém oleji rozmixujte petrželovou nať, kterou osolte a opepřete.
  • Do polévky přidejte pár kapek tohoto pesta.
Krémová polévka z drobů v hlubokém talíři.
www.varecha.pravda.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.